Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Перше, що зробимо, це знову на центральній площі міста піднімемо наш Державний прапор України. Олексій Харківський
Опубліковано 02 вересня 2024 року о 12:18

Начальник сектору реагування патрульної поліції у Вовчанську Олексій Харківський розповів про щоденну роботу та життя Вовчанської громади.


Селище Білий Колодязь. Ще кілька місяців тому тут вирувало життя. Тепер тут самі руїни. По кілька КАБів щодня скидають росіяни на житлові будинки.

«Ця вулиця була розбита близько місяця тому. Сюди було спочатку влучання трьох КАБів, потім ще п'ять, потім наступного дня ще декілька КАБів прилетіло. На цій вулиці загинуло троє осіб, які у цей час перебували на вулиці, та п'ятеро зазнали тілесних ушкоджень», - розповідає Олексій.

Наразі у цьому секторі людей не залишилося. Всіх вмовили виїхати та евакуювали. Хтось сам переїхав. Всіх дітей з селища евакуювали ще до примусової евакуації, бо населений пункт постійно обстрілювали військові рф.

На кожний виїзд поліцейські беруть із собою корм та підгодовують безхатніх тваринок.

«Намагаємося з волонтерами відловлювати і вивозити тварин до притулків. Дехто самі приїжджають і забирають».

За словами Олексія, в місті Вовчанськ ситуація дуже складна. Туди майже неможливо заїхати, тому що ворог постійно обстрілює під'їзди до міста. Цивільного населення в самому місті майже не залишилося, близько 20 громадян.

Начальник сектору реагування патрульної поліції згадує, як під час евакуацій поліцейські конвої декілька разів потрапляли під обстріли FPV-дрон. Одна з таких атак закінчилась трагічно. Загинув Андрій Ладика, ще один співробітник поліції зазнав тілесних ушкоджень. Він досі перебуває в лікарні на лікуванні.

«Ми вже на війні з самого початку повномасштабного вторгнення. До обстрілів, до такого всього, мабуть, вже звикли», - саме так Олексій ставиться до щоденної небезпеки, яка чатує у кожному куточку громади.

Поліцейській із болем говорить про місто Вовчанськ. Місто, де він жив та зростав.

«Дивитися на це все дуже важко. Там майже вся частина міста, центр, повністю взагалі зруйнований. Там залишилися лише фундаменти. Бачу своїх земляків, з якими ми разом жили, навчалися, теж всі, звичайно, переживають, плачуть, слідкують за цим всім».

Олексій Харківський вірить у перемогу та запевнив, що перше що зробить - це знову на центральній площі міста Вовчанськ підніме Державний прапор України. Як вже це зробив після деокупації у вересні 2022 році.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux