Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Оперативне реагування на звернення громадян: За добу поліцейські Харківщини відпрацювали більше тисячі повідомлень про правопорушення
Опубліковано 27 квітня 2022 року о 07:14

Весь особовий склад поліції Харківського гарнізону зосередив свої головні зусилля  на вирішенні безпекових питань, захисті населення від впливу військової агресії російської арміі, ефективноі протидії злочинності та збереженні стабільної оперативної обстановки на території обслуговування.

Загалом протягом  минулої доби до органів поліції надійшло 1154 звернення  від громадян про правопорушення та інші події. Для належної реєстрації заяв та повідомлень забезпечено безперервну роботу служби «102», в мобільному додатку «Телеграм» функціонує чат-бот @Kharkiv102_bot. До відділів поліції доставлені  38 осіб для перевірки їх можливої причетності до співпраці з диверсійними групами російських окупантів.

Поліцейські систематично здійснюють роботу щодо виявлення злочинів, скоєних в умовах воєнного часу. На блок постах за добу правоохоронці перевірили майже 1400 транспортних засобів для недопущення потрапляння на територію області заборонених предметів. Поліцейські оперативно встановили особу, причетну до нанесення ножових поранень двом 34-річним мешканцям селища Куліничі. 37-річного правопорушника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Речові докази вилучено.  У Харкові по вулиці Генерала Момота поліцейські затримали 48-річного громадянина, який порізав ножем колеса на автівці Дача Логан, власником якої є 29-річний харків’янин.

Протягом доби поліцейські склали 5 адміністративних матеріалів за ч.1 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення за продаж тютюнових виробів без марок акцизного збору. Один такий факт поліцейські задокументовали під час несення служби в смт Пересічне. До адміністративної відповідальності вони притягнули 51-річну місцеву жительку, яка здійснювала реалізацію даної категорії товарів із порушенням законодавства. Поліцейські також щодня проводять рейди з представниками держпродслужби щодо перевірки діяльності торговельних закладів у забезпеченні цінової політики, виявлення випадків реалізації гуманітарної допомоги та забороненими у воєнний час торговельними товарами. За добу рейдові групи перевірили 20 об‘єктів торгівлі, вилучили 97 пляшок спиртних напоїв та 100 штук тютюнових виробів.

Щоденно  поліцейські Харківщини проводять роботу щодо недопущення незаконних дій проти суспільства. Протягом доби поліцейські забезпечили публічну безпеку під час відправлення евакуаційних потягів з залізничного вокзалу, до інших регіонів вирушили 950 громадян. Правоохоронці цілодобово підтримують правопорядок на станціях харківського метрополітену, допомагають громадянам у вирішенні нагальних питань. На системній основі здійснюється робота з надання населенню щоденної адресної гуманітарної допомоги. Поліція контролює безпекову ситуацію поблизу банківських установ, автовокзалів, пунктів видачі соціальної допомоги, у місцях масового перебування громадян.

Бійці полку поліції особливого призначення  під час патрулювання території міста Харкова на перехресті вулиць Валентинівській та Тракторобудівників виявили 34-річного чоловіка, який наніс тілесні ушкодження знайомому. На проїзді Стадіонному поліцейські затримали 35-річного чоловіка, що здійснював фото фіксацію об’єктів інфрастуктури Харкова.

Весь особовий склад харківської поліції щоденно в посиленому режимі несе службу заради захисту мешканців міста та області, виконує важливі завдання у безпековій сфері та контролює оперативну обстановку за місцями дислокації.

Відділ  комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux