Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Харкові відбулося друге засідання Харківського форуму з громадської безпеки
Опубліковано 18 вересня 2018 року о 18:43

Форум є платформою для обміну ідеями та інформацією, обговорення потреб і питань, пов’язаних з громадською безпекою у Харківській області. На сьогоднішньому засіданні  представники правоохоронних органів та громадських організацій Харківщиниі говорили про діяльність служби 102.

Представники Головного управління Національної поліції у Харківській області відповіли на запитання та поділились детальною інформацією щодо роботи служби, головною метою якої є надання громадянам послуг на високому рівні та у швидкому режимі, а також уникнення випадків зловживання системою.

За словами начальника відділу 102 Дмитра Андросовича, щодобово служба отримує у середньому більше 2000 повідомлень від мешканців Харкова та області. Левову частину повідомлень складають довідкові запити, зокрема, про розклад роботи служб і організацій, не пов’язаних з поліцією. Кожен третій дзвінок, який надходить на службу «102», не потребує реагування поліції. Учасники Форуму обговорили ідеї щодо організації  інформаційної кампанії про діяльність служби 102, формати її проведення, залучення громадськості.

Сьогодні на Харківщині реалізуються десятки проектів за участю громадськості. Володимир Казусь, керівник БФ «Благо», розповів про діяльність організації та підкреслив, що вона вже тривалий час співпрацює з поліцією. Серед успішних він назвав проект по знищенню використаних шприців, реалізований за підтримки Управління протидії наркозлочинності. Крім того, фонд у тісній взаємодії з поліцією сприяє створенню умов для формування відповідального і здорового способу життя серед дітей і молоді, протидії соціально небезпечним захворюванням, популяризації толерантного ставлення до оточуючих людей і природи.

Довідково

Захід відбувається в рамках впровадження Стратегічних напрямів забезпечення публічної безпеки і порядку на території Харківської області на 2018-2019 роки. Таких напрямів шість – «Забезпечення громадського порядку та протидія злочинності у громадських місцях», «Зменшення майнових злочинів», «Розвиток ювенальної юстиції», «Боротьба з корупцією та дотримання прав людини правоохоронними органами», «Забезпечення безпеки дорожнього руху», «Швидкість реагування». Стратегічні напрями відповідають Регіональній програмі забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності на території Харківської області на 2018-2019 роки.

Серед учасників заходу також перебували представники Європейської служби зовнішніх справ (Брюссель) – Директорату цивільного планування та спроможностей і Директорату з планування врегулювання криз.

                                                                                              Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux