Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Під час виборчого процесу поліція забезпечила оперативне реагування на кожне повідомлення про порушення виборчого законодавства – Олег Бех
Опубліковано 03 квітня 2019 року о 13:41

Завдяки вжитим заходам грубих порушень громадського порядку в регіоні не зафіксовано. Про це представникам ЗМІ під час брифінгу 3 квітня повідомив начальник обласного главку харківської поліції. У заході також взяв участь заступник начальника ГУНП в Харківській області – начальник слідчого управління Сергій Чиж. 

Олег Бех нагадав, що з 25 березня особовий склад поліції Харківщини працював за посиленим варіантом службової діяльності. Поліція забезпечила правопорядок на виборчих дільницях та прилеглій території, безпеку дорожнього руху.

31 березня в області працювало 14 окружних виборчих комісій та 1681 територіальна виборча дільниця. Дві дільниці відкрилися із незначним запізненням у  Немишлянському  та Зміївському районах.

- Для охорони публічного порядку на виборчих дільницях та в місцях розташування окружних і територіальних виборчих комісій було залучено більше 3,8 тисяч правоохоронців, - розповів Олег Бех. - Працівники поліції забезпечили охорону окружних та дільничних виборчих комісій у цілодобовому режимі. Працювало 11 груп вибухотехників. Більшість повідомлень стосувалася фотографування та псування бюлетенів, виявлення порушень у списках, проведення незаконної агітації тощо.

Поліцією було забезпечено оперативне реагування на кожне повідомлення про порушення виборчого законодавства. Всього з початку виборчого процесу зареєстровано 400 повідомлень про порушення. З них: 182 -до дня голосування, 207 - у день голосування та 11 – після дня голосування. В день виборів відкрито 4 кримінальні провадження за ст. 158-1 (незаконне використання бюлетеня) Кримінального кодексу України.

За словами Олега Беха,  з 400 повідомлень 25 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, 2 закрито, 2 розслідувано, 4 передано за підслідністю  до ГУНП в м. Київ, складено 4 адмінпротоколи за ст. 212-13 (розміщення агітації без відомостей про тираж) та ч. 1 ст. 179 (перебування в стані сп’яніння) КУпАП, 136 повідомлення розглянуто за Законом «Про звернення громадян», 235 на стадії розгляду. За кожним повідомленням проводиться перевірка для прийняття законних рішень.

Вивіз документації до ЦВК розпочався з 2 квітня. За заявками  забезпечене супроводження та сформовано наряди з вогнепальною автоматичною зброєю  з числа груп тактико-оперативного реагування Управління патрульної поліції, груп реагування патрульної поліції та батальйону поліції особливого призначення.

Відділ комунікації поліції Харківської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux