Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Керівник харківської поліції обговорив з європейськими партнерами безпекові питання в регіоні
Опубліковано 17 серпня 2021 року о 12:04

Відвідали ГУНП в Харківській області делегація представників Консультативної місії Європейського Союзу в Україні на чолі з Удо Мюллером, керівником операційного департаменту КМЄС в Україні.

Андрій Рубель подякував представникам Консультативної місії Європейського Союзу за плідну співпрацю, яка триває майже 5 років. Не зважаючи на епідемічну ситуацію, у поточному році було багато зроблено – це і тренінги, у яких з початку року взяли участь більш ніж 100 співробітників ГУНП в Харківській області, і матеріально-технічне оснащення підрозділів, на яке було виділено близько 170 тисяч євро.

- Це значна підтримка харківської поліції. Ми це цінуємо і готові для співпраці, - зазначив керівник главку поліції.

Основною темою зустрічі стало обговорення проведення у вересні маршу ХарківПрайд за участю ЛГБТ спільноти. Удо Мюллер зауважив, що є певна культура поведінки і треба заздалегідь зрозуміти, що може піти не так. А також вирішити, як працювати за таких обставин.

- Нам хотілося, щоб від вас виходила ініціатива і ви першими йшли на контакт. Я розумію, що у вас так і буде. У свою чергу КМЄС готовий надати підтримку і дорадчу допомогу правоохоронним органам України на усіх етапах планування, реалізації та оцінювання з метою забезпечення сталого розвитку у сфері охорони публічного порядку, а особливо під час проведення важливих із демократичної перспективи масових заходів, - наголосив Удо Мюллер.

Начальник ГУНП в Харківській області запевнив, що вже існує відпрацьований механізм превентивної діяльності перед масовими заходами, незалежно від того, які акції відбуваються. Крім того, поліція проводить бесіди з представниками будь-яких організацій.

Також учасники зустрічі обговорили діяльність поліцейських офіцерів громади. Як зазначив Андрій Рубель, це один з найкращих проєктів Національної поліції, який поступово витісняє «старих» дільничних. Сьогодні вже 27 поліцейських офіцерів працюють у громадах Харківщини.

- Ми не зупиняємося на досягнутому. Підписуємо меморандуми з територіальними громадами і надаємо їм поліцейських офіцерів, які вже навчилися і будуть працювати, - розповів керівник ГУНП в Харківській області.

Крім того, були обговорені такі проєкти, як «Операційна підтримка у наданні стратегічних консультацій щодо реформування сектору цивільної безпеки», проєкт «Підтримка реформ з розвитку верховенства права в Україні (ПРАВО)», проєкт «Міжвідомчої робочої групи з протидії організованій злочинності» та можливість відкриття регіональних представництв Консультативної місії Європейського Союзу в Україні в інших регіонах.     Наприкінці зустрічі гості побували в оновленому Ситуаційному центрі ГУНП в Харківській області, робота якого базується на європейських стандартах.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux