Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Національна поліція затримала усіх учасників конфлікту у Зміївському районі (ОНОВЛЕНО)
Опубліковано 12 вересня 2018 року о 11:00

Зараз поліцією відпрацьовується кілька версій вчинення злочину. Затримано 22 особи у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вилучена травматична зброя, спецзасоби та інші речові докази. Досудове розслідування здійснюється за кількома статтями Кримінального кодексу України. Поліція діяла в межах своєї компетенції та не допустила силового розвитку подій.

Як уже повідомлялося, 11 вересня в селищі Занки Зміївського району на місцевому елеваторі сталася  бійка із застосуванням травматичної зброї, в якій взяли участь кілька десятків людей. В результаті постраждали семеро осіб – шестеро чоловіків та працівник районної поліції, який намагався протистояти нападникам та отримав тілесні ушкодження.

Відомості про грубе порушення громадського порядку із застосуванням предметів, спеціально пристосованих та заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень, були внесені до  Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Також слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом насильства щодо працівника правоохоронного органу за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України.

На місце події додатково були викликані сили спецпризначенців харківського «КОРД», батальйону поліції особливого призначення та батальйону патрульної служби особливого призначення «Харків».  Завдяки професійним діям перемовників, поліції вдалося врегулювати ситуацію мирним шляхом і не допустити силового затримання учасників події спецпідрозділом «КОРД».

Під час з’ясування обставин події встановлено, що до Зміївського відділу поліції звернувся 60-річний директор підприємства «Строгий О.Ф.», який повідомив про захоплення агрофірми. За його заявою, 08 вересня на територію елеватора в селищі Занки Зміївського району Харківської області зайшла група людей, які повідомили, що зазначений комплекс належить ФГ «Слобожанські лани». Проте, заявник стверджує, що будь-яких дій щодо переоформлення прав на підприємство не вчиняв. Таким чином,  невстановлені особи намагалися незаконно заволодіти майном підприємства шляхом вчинення правочинів з використанням підроблених документів.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з правовою кваліфікацією за ч.2 ст.206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) Кримінального кодексу України.

Також встановлено, що невідомі особи надали державному реєстратору підроблені документи, внаслідок чого було змінено керівника підприємства.  Відомості про підроблення та використання підроблених документів слідчими внесені до  Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Крім того, поліцією розслідуються самовільні дії осіб, які всупереч установленому законом порядку, намагалися заволодіти врожаєм та розпорядитися сільськогосподарською продукцією ДП «Благодатне», що зберігається у спеціально облаштованих приміщеннях фермерського господарства «Строгий О.Ф.», власником якого є заявник.

Слідство розглядає кілька версій вчинення злочину, які наразі відпрацьовуються.

З місця події вилучено 6 пістолетів, 8 рушниць, гільзи, палиці. Підготовлені клопотання до суду про призначення судово-медичних, судово-цитологічних та балістичних експертиз.  

Максимальне покарання за вчинення вищезазначених правопорушень передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

 

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux