Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Харкові поліцейські виявили у групи осіб близько 20 кілограмів амфетаміну
Опубліковано 17 березня 2021 року о 11:00

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів та в їхніх автомобілях поліцейські також виявили автоматичну зброю, мобільні телефони, якими користувались зловмисники, гранати та вибухові речовини.  

Слідчим управлінням ГУНП в Харківській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України за фактами незаконного заволодіння двома 30-річними мешканцями міста Дніпра елітних транспортних засобів на територіях Харківської, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Чернівецької та Волинської областей.

Встановлено, що зловмисники мали в своєму розпорядженні автомобіль «преміум» класу. Вони виготовляли дублікат ключа від автівки та встановлювали на нього спеціальний технічний пристрій для відстежування - GPS-трекер. Потім після продажу автомобіля новому власникові відстежували місцезнаходження транспортного засобу та викрадали його.      

На викрадені автівки правопорушники виготовляли підроблені свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, що дозволяло їм безперешкодно пересуватись на автомобілі по території України.

Також поліцейські встановили, що чоловіки займаються незаконним придбанням, зберіганням та перевезенням наркотичних засобів та психотропних речовин у особливо великих розмірах з метою їх подальшого збуту на території Харківської області.   

14 березня слідчі слідчого управління ГУНП в Харківської області спільно з оперативниками Управління служби безпеки України в Дніпропетровській області під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури задокументували злочинну діяльність зловмисників. Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів та в їхніх автомобілях було виявлено та вилучено близько 20 кілограмів амфетаміну, автоматичну зброю, мобільні телефони, якими користувались зловмисники, гранати та вибухові речовини.

Двоє 30-річних чоловіків затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання відносно підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове слідство триває. Проводяться заходи для отримання доказів причетності інших учасників до протиправної діяльності.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux