Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Харкові поліцейські викрили групу осіб, які через мережу Інтернет збували психотропну речовину PVP
Опубліковано 04 червня 2020 року о 16:21

Орієнтовна вартість вилученого наркозасобу за цінами «чорного ринку» складає близько 300 тисяч гривень. За результатами проведених заходів діяльність Інетернет-крамниці повністю блоковано.

Інформація про те, що невідомі особи збувають психотропну речовину PVP на території Харкова за допомогою месенджера Telegram надійшла до Управління протидії наркозлочинності ГУНП України в Харківській області у жовтні минулого року.

Слідчим управлінням за вказаним фактом було розпочате кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили осіб, які організували Інтенет-крамницю, а також збувачів наркотичних засобів. Зловмисники протягом тривалого часу займалися збутом психотропної речовини PVP шляхом «закладок». Для конспірації використовували електронні гаманці платіжних систем, банківські картки різних банків України для виводу грошових коштів, постійно змінювали номери мобільних телефонів та мобільні термінали. Фасування наркозасобу здійснювалось у Чугуївському районі Харківської області в орендованому житловому будинку.

Організували діяльність Інтернет-крамниці, здійснювали фасування та контролювали продаж психотропної речовини 26 і 24-річні харків’яни.

26-річний зловмисник закупав оптом у Інтернет-крамниці наркозасоби, які потім учасники групи фасували в окремі зіп-пакунки від 0,25 до 5 грамів кожний. Для розкладання «закладок» організатори залучили двох закладників – 37-річну жінку і 27-річного чоловіка, який вже неодноразово притягувався до відповідальності за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків. Закладники розкладали наркотики, після чого вказувала місця їх розташування оператору. До обов’язків жінки також входило здійснення поштових відправлень за вказівкою організатора. За свої послуги правопорушники отримували грошову винагороду на власний картковий рахунок.

03 червня поліцейськими Управління наркозлочинності спільно зі слідчими СУ ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області проведено ряд обшуків на території Харкова та Чугуївського району Харківської області.

В арендованому будинку в Чугуївському районі правоохоронці затримали 26 і 24-річних організаторів угруповання, саме коли вони фасували психотропної речовини. Поліцейські вилучили близько 300 грамів психотропної речовини PVP, мобільні телефони, 1000 зіп-пакетів та стільки ж пластикових колб для фасування, електронні ваги.

В автомобілі 26-річного зловмисника виявлено 10 банківських карток, дві сім-картки різних мобільних операторів. З квартир за місцем мешкання організаторів крамниці поліцейські вилучили ноутбук, банківські картки, сім-картки різних мобільних операторів, пристрій для вживання наркотичних засобів та психотропні речовини.

Також вилучені транспортні засоби зловмисників.

За місцем мешкання закладниці правоохоронці вилучили мобільний телефон і банківську картку жінки.

На даний час вирішується питання щодо накладення арешту на мобільні телефони, ноутбук та транспортні засоби, що використовувалися у злочинній діяльності фігурантів. Встановлюються інші учасники злочинної схеми збуту психотропної речовини.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу учасникам групи та повідомлення їм про підозру.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux