Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі повідомили про підозру учасницям угруповання, які збували метадон на території Харківщини
Опубліковано 01 квітня 2021 року о 16:14

До організованої злочинної групи входило троє жінок. Зловмисниці протягом року поставляли небезпечний наркотик наркозалежним особам. Серед клієнтів наркозбувачок також був військовослужбовець.  

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Харківській області за матеріалами відділу спецполіції обласного главку поліції та Управління боротьби з наркозлочинністю в Харківській області ДБН НПУ під процесуальним керівництвом Харківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил.

Слідчі встановили, що на початку 2020 року 31-річна мешканка Київської області створила схему безконтактного збуту метадону наркозалежним особам за допомогою електронної платіжної системи. До незаконної діяльності вона залучила двох знайомих харків’янок – 36-річну громадянку та її 64-річну матір. Організаторка злочинного бізнесу особисто контролювала постачання метадону у великій кількості та поштою передавала наркотик іншим двом учасницям угруповання, які у подальшому розфасовували наркозасіб на дози та розкладали їх для споживачів.

Поліцейські задокументували 2 факти збуту наркозасобу. 26 січня поточного року співробітники поліції провели санкціонований обшук у  квартирі 64-річної учасниці угруповання, в ході якого виявили та вилучили 358 згортків фольги з метадоном загальною вагою 53,5 грамів.

31 березня 36 та 64-річним учасницям організованої злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень,  передбачених ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Жінкам загрожує від 7 до 12 років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, вирішується питання щодо повідомлення про підозру організаторці незаконної діяльності, яка зараз перебуває в СІЗО.


Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux