Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліція припинила діяльність інтернет-крамниці з незаконного збуту наркозасобів
Опубліковано 13 квітня 2019 року о 14:39

Організаторами злочинного бізнесу виявилися два брати 32 та 28 років. Чоловіки через месенджер збували психотропну речовину- амфетамін шляхом закладок, а грошові кошти отримували на електронний гаманець.

Викрили зловмисників співробітники Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Харківській області. Слідчі дії проводились в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, яке було відкрито півроку тому за оперативною інформація про діяльність вказаної інтернет-крамниці.

В ході подальшого проведення слідчо-розшукових дій правоохоронці  встановили, що брати організували «підпільну» нарколабораторію з виготовлення амфетаміну. З метою конспірації вони розмістили її в дачному будинку, розташованому в садовому товаристві  в селищі Борова Зміївського району Харківської області.

11 квітня працівники Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Харківській області спільно з працівниками слідчого відділу Індустріального відділу поліції під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури № 3 затримали зловмисників в селищі Безлюдівка Харківського району. В ході огляду особистих речей у чоловіків виявили та вилучили близько 100 грамів розфасованої у поліетиленові пакети порошкоподібної речовини білого кольору - амфетаміну, яку вони виготовили власними силами з використанням лабораторного обладнання у дачному будинку.

В ході проведення санкціонованого обшуку дачного будинку поліцейські вилучили лабораторне обладнання та хімічні компоненти, що безпосередньо використовувалися для виробництва психотропної речовини амфетамін. Також в ході обшуку вилучено мобільні телефони, банківські картки, електронні ваги, пакети для фасування, тощо.

Вилучені психотропні речовини, прекурсори та обладнання направлені на експертне дослідження.

Чоловіки затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та оголошення про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 2 ст. 313 (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням)  Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux