Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Харківщині відкрили пам’ятний знак на честь захисників Золочева
Опубліковано 25 серпня 2023 року о 17:47

У заходах взяли участь начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко, заступник голови Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов, керівництво Золочівської територіальної громади, бійці 93 окремої механізованої бригади “Холодний Яр” та інші. Також на відкритті пам’ятного знаку повинен був бути Сергій Філоненко, який помер учора в лікарні через поранення, що отримав під час боїв у Золочеві.


Пам’ятний знак на честь захисників, воїнів славетної 93 бригади та співробітників поліції, які разом зупинили окупантів та розбили ворожу техніку, відкрили неподалік селища Золочів.

За словами начальника обласного главку поліції Харківщини Володимира Тимошка, 7 березня минулого року Холодноярівці разом зі співробітниками місцевої поліції вийшли на зустріч колоні ворожої техніки, яка просувалася з боку Козачої Лопані на Золочів.

«Завданням колони було захоплення міста Золочів та подальше просування вглиб території нашої держави, - розповів очільник поліції Харківщини. - На той час цей напрямок захищали воїни 93 окремої механізованої бригади ЗСУ. Поліцейські, які несуть службу в Золочівській громаді, підтримували порядок в тилу Збройних сил України, вели боротьбу з диверсійно-розвідувальними групами, а також захищали нашу землю від ворога разом з воїнами ЗСУ. Того дня поліцейські разом з бійцями бригади вийшли на цей напрямок та взяли безпосередню участь в бойових діях».

Застосовуючи протитанковий ракетний комплекс "Джавелін” бійці знищили кілька одиниць російської техніки. Ворожі військові відійшли до лісополоси і звідти спробували вести бій, але їм це не вдалося. Ворог був розбитий. Йому не вдалося прорватися на територію Золочівської громади. Це був вирішальний бій за Золочів.

Володимир Тимошко також відмітив, що захисники Золочівщини також отримали поранення та понесли втрати. «На полі бою тоді був присутній Сергій Філоненко, який отримав поранення, - зазначив Володимир Тимошко. - Більше року Сергій лікувався від отриманих травм, переніс кілька операцій. Ще пару тижнів тому ми з ним зустрічалися. Я особисто вручив йому ключі від службової квартири. На жаль, вчора ввечері в лікарні перестало битися його серце. Завтра ми проводимо в останній путь нашого Героя».

Присутні вшанували пам’ять всіх загиблих та відкрили на їх честь пам’ятний знак біля дороги, щоб кожен, хто проходить поруч, міг вклонити голову Героям.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux