Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Харківщині тривають заходи в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»
Опубліковано 27 листопада 2020 року о 16:49

Всі райони міста і області долучились до акції та проводять профілактичну роботу як з дорослими, так і з школярами.

Так, інспектор ювенальної превенції Нововодолазького відділення поліції  Альбіна Федоренко провела флеш-моб на тему: "Що таке насильство та як себе захистити?" з учнями Нововодолазького ліцею № 3, який пройшов під гаслом «Розірви коло насильства». Особлива увага під час його проведення приділялася формуванню нетерпимого ставлення до будь-якої форми насильства, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми. Учні дізнались про існуючі види насилля і отримали від працівника поліції тематичні брошури.

Інспектор ювенальної превенції прагнула донести до кожної  дитини розуміння того, що насильство є порушенням прав людини. Також  розповіла дітям про основні види насильства – психологічне, фізичне та економічне. Альбіна Федоренко підкреслила, що у будь-який час діти можуть звернутись до поліції незалежно від того хто кривдить дитину - однолітки чи батьки.

Поліцейський сектору реагування патрульної поліції Валківського відділу поліції спільно з центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, бюро правової допомоги та молодіжним хабом «Розвиток» провели акцію з метою підвищення обізнаності населення з питань попередження насильства в сім’ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

В рамках проведення щорічної акції «16 днів проти насильства» поліцейський офіцер громади Красноградського відділу поліції спільно із спеціалістом соціального захисту відвідали сім’ї зі складними життєвими обставинами, в котрих мали місце прояви домашнього насильства. Вони провели профілактичні бесіди з кривдниками, роздали методичні матеріали по запобіганню домашнього насильства.

Співробітники Краснокутського відділення поліції спільно з районним центром у справах сім’ї провели засідання «круглого столу» з обговоренням питання про запобігання та протидію домашньому насильству і насильству за ознакою статі. На захід також запросили представників служби у справах дітей Краснокутської райдержадміністрації, управління соціального захисту населення, відділу Краснокутського бюро правової допомоги і центру первинної медико-санітарної допомоги.  Присутні обговорили питання стосовно видів та проявів домашнього насильства та насильства за ознакою статі, взаємодію щодо запобігання та протидії домашньому насильству.

Відділ комунікації поліції Харківської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux