Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Харківщині стартувала Всесвітня акція «16 днів проти насильства»
Опубліковано 25 листопада 2021 року о 15:16

Щороку такий профілактичний захід проводиться з метою привернути увагу громадськості до актуальних питань для українського суспільства – подолання домашнього насильства, підвищення рівня обізнаності населення із зазначеного питання, активізації партнерського руху органів державної влади, закладів, установ та організацій різних форм власності щодо викорінення домашнього насильства, формування свідомості всіх верств населення стосовно нетерпимого ставлення до насильства.

25 листопада, у день старту акції поліцейські Харківщини приєдналися до заходів, проведених перед будівлею Адміністрації Шевченківського району, організованих Управлінням у справах сім'ї та молоді Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради та Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні. Всі охочі мали змогу написати на спеціальному банері «Маніфест» слогани, меседжі або заклики, що відображають ставлення громади Харкова до проблеми домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Організатори акції закликали жінок не приховувати випадки вчинення домашнього насильства, бо ситуація може у будь-який час вийти з-під контролю. Якщо необхідне втручання правоохоронців: екстрений виклик поліції по телефону – 102 (з мобільного та стаціонарного безкоштовно).

Нагадаємо, що за вчинення домашнього насильства передбачена адміністративна відповідальність, а за систематичне його вчинення – кримінальна.

Також кривднику може бути винесений терміновий заборонний припис, який може містити такі заходи:

1) зобов’язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи;

2) заборона на вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої особи;

3) заборона в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою.

Довідка: За 10 місяців 2021 року поліцейськими відкрито 179 кримінальних проваджень за ст. 126-1  (домашнє насильство) Кримінального кодексу України, складено  5557 протоколів за ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесено 783 термінові заборонні приписи стосовно кривдника.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux