Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Харківщині працівники поліції виявили 1119 порушень Правил дорожнього руху
Опубліковано 05 серпня 2020 року о 17:51

Правопорушення були зафіксовані в рамках проведення комплексу профілактичних заходів щодо зниження рівня аварійності та тяжкості її наслідків на дорогах загального користування Харківської області.

Відпрацювання автошляхів Харківської області під умовною назвою «Безпечне шосе» почалося 24 липня та триватиме до 30 серпня 2020 року.

Так, 5 серпня поліцейські провели профілактичний рейд на найбільш аварійно небезпечній ділянці дороги - на в’їзді до міста Чугуїв. Під час відпрацювання інспектори групи реагування патрульної поліції Чугуївського відділу поліції перевіряли дотримання правил дорожнього руху усіма учасниками дорожнього руху - як водіями, так пішоходами і велосипедистами. Поліцейські проводили з громадянами роз’яснювальну роботу, а декількох водіїв автомобілів притягнули до адміністративної відповідальності.

Довідка. До проведення відпрацювання щодобово залучається 62 працівника груп реагування патрульної поліції територіальних відділів поліції. Всього з 23 липня по 03 серпня поліцейські зафіксували більше 1100 порушень Правил дорожнього руху.

За результатами проведення профілактичних заходів поліцейські  виявили 64 факти керування транспортними засобами у стані сп’яніння. На водіїв складені  протоколи за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Також зафіксовано 15 фактів проїзду на забороняючий сигнал світлофора та порушення правил проїзду перехресть (ст. 122 КУпАП),  406 порушень правил користування ременями безпеки (ч. 5 ст. 121 КУпАП),  203 порушення ПДР пішоходами (ст. 127 КУпАП), 159 фактів керування транспортними засобами без відповідних документів (ст. 126 КУпАП).

Перші дні проведення профілактичних заходів демонструють позитивний результат - спостерігається зниження тяжкості наслідків дорожньо-транспортних пригод. За вказаний період кількість ДТП з потерпілими знизилася на 17 %, кількість загиблих осіб в наслідок ДТП - на 83 %.       

Поліція Харківщини звертається до усіх учасників дорожнього руху з проханням дотримуватися Правил дорожнього руху. Бережіть своє життя та життя оточуючих.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux