Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Харківщині поліцейські, представники соціальних служб та юристи обговорили питання взаємодії у сфері запобігання домашньому насильству
Опубліковано 17 квітня 2020 року о 16:41

У відеонараді взяли участь поліцейські управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області, представники Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації, Харківського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях.

Як зазначила старший інспектор з особливих доручень відділу дільничних офіцерів поліції управління превентивної діяльності ГУНП Яніна Пащинська, поліцейськими забезпечено своєчасне реагування на повідомлення громадян, пов’язані з домашнім насильством, вживаються спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству, у тому чилі виносяться термінові заборонні приписи стосовно кривдника.

Так, з 12 березня поточного року поліцейськими винесено 91 терміновий заборонний припис стосовно кривдників, складено 712 протоколів про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 173-2 (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення, відкрито 12 кримінальних проваджень, кваліфікованих за ст. 126-1 Кримінального кодексу України.

З метою інформування населення про права та можливості постраждалих осіб, за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення, поліцейські розповсюджують серед громадян інформаційні матеріали з порадами, як захиститись від проявів домашнього насильства.

Перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації Тетяна Бабенко повідомила, що у березні було надано доручення директорам соціальних установ, головам об’єднаних територіальних громад, начальникам місцевих управлінь соціального захисту населення щодо проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення з питань надання допомоги постраждалим від домашнього насилля, інформування щодо місця звертання в разі вчинення домашнього насильства, забезпечення безперебійної діяльності притулків для осіб, які постраждали від домашнього насильства.

Заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях Вікторія Гайворонська розповіла про алгоритм взаємодії клієнта, адвокатів і працівників у разі звернення до системи безоплатної правової допомоги.

Учасники наради також обговорили питання покращення взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux