Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Харківщині 57 родин поліцейських отримали власне житло на умовах пільгового фінансового лізингу
Опубліковано 29 січня 2020 року о 17:08

Мотиваційна програма МВС запрацює з минулого року та надає можливість правоохоронцям придбати житло на пільгових умовах.

Щоб отримати житло, поліцейському необхідно мати за плечима лише два роки стажу та працювати в органах поліції й надалі. Тому бажаючих отримати житло на пільгових умовах виявилося чимало. З початку 2019 року отримати нове житло виявили бажання більше 600 працівників, 525 осіб вже включені до узагальненої черги.

 Скористуватися своїм правом вирішив і капітан поліції старший інспектор СКЗ відділу поліції в метрополітені ГУНП в Харківській області Ігор Василець. В правоохоронних органах він вже 20 років. Дізнався поліцейський про мотиваційну програму МВС з отримання житла під час її презентації в Палаці культури ГУНП в Харківській області Міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим та керівництвом Нацполіції України.

 -  До цього я тривалий час стояв на черзі щодо отримання житла в Міністерстві оборони України.  З 2000 року і до 2019 року питання вирішено не було. Тому, коли я дізнався про можливість отримати квартиру на умовах пільгового фінансового лізингу, ми порадилися родиною та майже відразу вирішили скористатися цією можливістю, - розповів капітан поліції Ігор Василець.

Для цього поліцейський в лютому 2019 року заповнив електронну заяву на офіційному сайті Національної поліції, зібрав необхідний пакет документів та вже у серпні отримав пропозицію обрати житло. Чоловіку було запропоновано придбати трикімнатну квартиру, так як в його сім'ї дружина та двоє синів: 14-річний Дмитро та 5-річний Максим. Однак поміркувавши, родина вирішила придбати двокімнатну квартиру, за яку з заробітної плати працівника поліції щомісяця відраховується майже третина.

Дану мотиваційну програму Ігор Василець вважає дуже корисною для того, щоб працівники поліції мали змогу швидко отримати власне житло та були зацікавлені працювати в лавах поліції тривалий час.  За словами Ігоря Васильця, завдяки програмі працівники поліції можуть швидко отримати власне житло та  працюватимуть в поліції тривалий час.

Дружина поліцейського, Ольга Василець, працює більше 10 років вчителем в школі. Вона розказала, що зараз вони мешкають в однокімнатній квартирі з батьками і найближчим часом планують переїхати жити у власну двокімнатну квартиру, де обов’язково знайдуть місце і домашній тваринці.

-  Ми майже закінчили ремонт в новому житлі та дуже чекаємо, коли сюди переїдемо. У дітей нарешті буде власна кімната, куди вони привезуть свої іграшки та поставлять комп’ютер, - радіє жінка. – Також ми перевеземо з собою акваріум та заведемо кошеня.

На теперішній час у Державній іпотечній установі знаходиться 3 заявки поліцейських ГУНП на придбання квартир на умовах фінансового лізингу на загальну суму 2 681 750гривень. - Ще три  заявки поліцейських ГУНП на придбання квартир на умовах фінансового лізингу на загальну суму 2 681 750 гривень знаходяться у Державній іпотечній установі.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux