Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Минулої доби поліцейські Харківщини відпрацювали 785 повідомлень від громадян
Опубліковано 24 лютого 2023 року о 08:02

Війська окупантів не припиняючи завдавати ударів з різних видів зброї по населених пунктах регіону. Працівники слідчо-оперативних груп та експерти-криміналісти упродовж доби зафіксували 15 фактів пошкодження будинків та інших споруд внаслідок обстрілів і відкрили кримінальні провадження.

Особовим складом ГУНП в Харківській області за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальних груп та у проведенні пропагандистської діяльності до територіальних підрозділів доставлені для перевірки 57 осіб.

З метою недопущення потрапляння у населені пункти нелегальної зброї та наркотичних речовин на блокпостах правоохоронці спільно з військовослужбовцями перевірили 1432 транспортних засобів. 

Минулої доби в ході відпрацювання території міста та області поліцейські виявили факт незаконного обігу наркотиків. Порушника викрили працівники відділу поліції в метрополітені у вестибюлі станції. У 44-річного мешканця Харківської області вилучили речовину, схожу на канабіс. Відкрито кримінальне провадження.

На іншій станції метро поліцейські виявили 35-річного харків’янина, який розшукувався правоохоронними органами за вчинення розбою. Чоловіка передали ініціатору розшуку.

Протягом доби працівники поліції склали 12 адміністративних матеріалів щодо водіїв за порушення правил дорожнього руху: 7 протоколів за керування транспортом без відповідних документів, 3 – за перевищення засобів встановлених обмежень швидкості руху та проїзд на заборонний сигнал керування та 2 – за керування транспортними засобами у стані сп’яніння.

Відновили свою роботу підрозділи поліції на звільнених територіях.  Співробітники поліції забезпечують публічну безпеку та порядок на 9 напрямках деокупації: Балаклійському, Куп’янському, Ізюмському, Золочівському, Липецькому, Вовчанському, Чугуївському, Великобурлуцькому, Борівському.

Тривають роботи по обстеженню та розмінуванню населених пунктів. Працівниками вибухотехнічної служби Національної поліції України з початку деокупаційних заходів обстежено територію загальною площею близько 2 058,87  га.  Вилучено 27 014  вибухонебезпечних предметів, знищено – 4649.

Слідчими підрозділами Національної поліції України здійснюються заходи щодо реєстрації воєнних злочинів у звільнених населених пунктах. Всього з початку деокупаційних заходів зареєстровано 5226 воєнний злочин, з яких  найбільше 4692 - за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) та 469 - за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.            

Про факти смерті або поранення людей, обстріли або розкрадання майна, позбавлення волі або вчинення насильницьких дій чи катувань, пограбування, незаконне заволодіння транспортними засобами, інформацію про осіб, поведінка яких викликає підозру та які діють в інтересах противника, колаборантів, вербувальників, корегувальників, спостерігачів та про будь-які інші злочини або події ви можете цілодобово повідомляти на «гарячу» лінію «102», до чергової частини Головного управління Національної поліції в Харківській області за телефоном 0503022044 або через чат-бот @Kharkiv102_bot.


Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux