Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Ми знову б'ємо рекорди з повітряних тривог». Володимир Тимошко
Опубліковано 25 липня 2024 року о 19:50

Очільник поліції Харківщини розповів в етері «Суспільне.Студія» про обстріли регіону та евакуаційні заходи.

 

В Харківській області тривога триває вже один день. Безпекова ситуація залишається складною.  

Як повідомив Володимир Тимошко, вранці у селі Подоли Куп’янського району внаслідок обстрілу загинула людина. Загалом за один день від ударів окупантів по Харківщині загинула одна людина і шість поранених.

«Вчора ворог завдав 25 ударів КАБами по території від Липців до Куп’янська. Знищується все, випалюється все». 

Начальник поліції закликав мешканців прифронтових територій не наражатися на небезпеку та виїжджати. Також він повідомив, що наразі продовжується евакуація дітей з Вовчанської громади. І щодня поліцейські стикаються з тим, що батьки відмовляються вивозити дітей.

«Ювенальна поліція Харківської області буде на це реагувати і будемо приймати будь-які законні дії стосовно батьків. Це злочин, якщо батьки тримають своїх дітей в таких місцях», - наголосив Володимир Тимошко.

Щодо видів озброєння, яким наразі піддається обстрілам Харківщина, генерал поліції повідомив, що вчора в місто прилетіло УМПБ Д-30, яке долітає до будь-якої точки Харкова. У Дергачівській громаді поліція фіксує обстріли 152-им снарядом. Також вчора обстріл здійснювався Іскандерами.  

Володимир Тимошко зазначив, що безпекова ситуація у Дергачівській, Липецькій, Вовчанській та Куп'янській громадах залишається досить складною. Вони цілодобово потерпають від обстрілів КАБами. Саме тому наразі відбувається інтенсивна евакуація у Вовчанській громаді.

«Ми додатково оголосили евакуацію з трьох старостатів, в яких раніше не була оголошена примусова евакуація. У нас станом на понеділок там було 112 дітей. На теперішній час вивозимо ми та волонтери, які дуже активно нам допомагають. Є ті, яких ми вмовили виїхати самостійно. Однак залишається ще певна кількість».

Начальник поліції Харківщини зазначив, що, на жаль, є батьки, які ховають дітей. Близько двох тижнів тому у місті Вовчанськ військовослужбовці 57-ї бригади ЗСУ побачили з БПЛА трьох дітей.  Військові передали дітей в поліцію, які вивезли їх у безпечне місце.

Відділ комунікації поліції Харківської області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux