Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Мамі загиблого поліцейського Олексія Насонова вручили президентську відзнаку
Опубліковано 08 червня 2024 року о 10:16

Внаслідок повномасштабного вторгнення рф на територію України поліція охорони зазнала болючих втрат. Цинічна атака російських варварів 28 липня 2022 року забрала життя Олексія Насонова.

26-річний сержант поліції Чугуївського районного відділення Управління поліції охорони в Харківській області помер, отримавши несумісні з життям поранення, через пряме влучання ворожого снаряду. Він виконував службові обов‘язки, охороняючи інфраструктурний об’єкт на Харківщині.

«Ми пам’ятаємо Олексія Насонова сміливим чесним та вольовим, - зазначив керівник Управління поліції охорони в Харківській області Артем Фоменко. – Справжнім патріотом. Взірцевим поліцейським. Щирі співчуття рідним і близьким. Це висока нагорода, але ж яка її ціна».

Олексій Насонов удостоєний відзнаки Президента України – «За оборону України» (посмертно). Отримати її приїхала мама Олексія – пані Ганна.

В такі моменти особливо складно впоратися з емоціями навіть офіцерам поліції. Неможливо уявити, що переживає ця мужня жінка після втрати сина.

Народився Олексій 30 березня 1996 року у невеличкому містечку Есхар, що на Чугуївщині. Зростав кмітливим, веселим та надзвичайно добрим хлопцем, хорошим сином для своїх батьків та найкращим другом для молодшого брата. Вчився добре і вже змалку поводився як справжній чоловік.

Після отримання середньої освіти юнак твердо вирішив пов’язати своє майбутнє з правоохоронною системою. Розумів, що поліцейська служба не з легких, однак був мотивований тим, що зможе особисто дбати про безпеку рідної землі, захищати права і свободу українців.

Він гордо носив поліцейську форму і був достойним прикладом для молодого покоління. Дуже любив спорт. В Есхарі не було приміщення для заняття спортом, тому Олексій разом з компанією однодумців обладнали тренажерну залу. Долучали місцевих підлітків до активного, здорового способу життя.

Кожну хвилину поза службою сержант Насонов присвячував найдорожчим у світі людям – молодшому брату, батькам та коханій дівчині.

Олексій не встиг стати чудовим татом, бути поруч із братом на випускному вечорі, отримати заслужене офіцерське звання. Він любив своїх рідних і близьких, мріяв про мир в Україні і власними вчинками прискорював Перемогу.

Олексій Насонов - приклад безоглядної відданості народу, самопожертви в ім’я України. Вічна пам'ять нашому Герою. Друже, спочивай з миром.

Відділ комунікації поліції Харківської області 

(за матеріалами Управління поліції охорони в Харківській області)


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux