Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Курсант ХНУВС затримав крадія
Опубліковано 20 березня 2018 року о 12:34

Курсант 2  курсу факультету № 2 (кримінальної поліції) Харківського національного університету внутрішніх справ Дмитро Мікрюков недільного ранку очікував маршрутний автобус і став свідком пограбування літнього чоловіка.

Спочатку хлопець подумав, що це два приятелі, і молодший з них підтримує старшого за віком. Однак, уважно придивившись, помітив, що молодий чоловік цупить з кишені телефона. Дмитро схопив крадія за руку й запропонував повернути вкрадену річ, однак злодій кинув телефон на землю та спробував втекти на інший бік вулиці, погрожуючи хлопцю скляним горлечком розбитої пляшки. Юнак, зі словами: «Стій, поліція!», кинувся наздоганяти злочинця. У цей час повз проїжджав наряд патрульної поліції. «Ми побачили, як, маневруючи у транспортному потоці, один чоловік намагався перебігти на іншу сторону проспекту. Його наздоганяв молодий хлопець, який жестами просив нас про допомогу, – згадує поліцейський Управління патрульної служби в Харківській області Департаменту патрульної служби Микола Приступа. – Вони забігли до підземного переходу метрополітену. Припаркувавши автомобіль, ми  прослідували за ними. Юнак, який згодом представився нам курсантом Харківського національного університету внутрішніх справ, наздогнав чоловіка і повалив його на землю. Підозрюваного у крадіжці було затримано».

Разом із патрульним нарядом поліції курсант допоміг доставити до Основ’янського відділу поліції потерпілого та затриманого. Як виявилося, крадій був раніше засуджений і перебуває під адміністративним наглядом. Також під час обшуку при ньому було знайдено ніж. Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як зазначив курсант Дмитро Мікрюков, відреагувавши на порушення, він навіть не замислювався над тим, що злодій був старшим за віком, вищим і сильнішим, він просто хотів допомогти людині, яка була не в змозі себе захистити.

Випадки, коли курсанти університету допомагають громадянам у різних життєвих ситуаціях, – не рідкість. Такі вчинки майбутніх поліцейських є свідченням їх небайдужості та готовності прийти на допомогу у будь-який час.

«Вихованню не тільки професійних, але й особистісних якостей майбутніх поліцейських ми приділяємо в університеті велику увагу, – говорить ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко. - Наші курсанти постійно залучаються до охорони громадського порядку у складі Харківського гарнізону поліції. Приємно, що хлопець не розгубився, проявив ініціативу, мужність, належну фізичну підготовку, адже хотів затримати злочинця й шансів втекти йому не дав. Дмитро Мікрюков буде обов’язково заохочений, адже такі вчинки є гарним прикладом для інших».

Відділ комунікації поліції  Харківської області та ВЗГ ХНУВС

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux