Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Куп’янськ оговтується після «руського миру» - місцева поліція забезпечує громадський порядок
Опубліковано 07 жовтня 2022 року о 17:36

Щоденні «прильоти» з боку росії, зруйновані будинки, відсутність світла, води, газу, транспортного сполучення – в таких умовах після російських «освободителей» сьогодні живуть місцеві мешканці. Поліція заступила на службу одразу після звільнення Куп’янська від окупантів. 

Начальник Куп’янського районного відділу поліції Кирило Щербинський був призначений на посаду на початку березня. Згадує, що було дуже боляче сприймати окупацію району, але жодного дня не сумнівався в тому, що це тимчасово, і Куп’янщина обов’язково буде звільнена від рашистів.

Кирило Щербинський показав, що з райвідділом зробили окупанти – розбиті вікна, вигорілі приміщення, брудні, вщент засмічені кабінети, повністю знищений поліцейський автопарк.

– Вони, мабуть, вірили, що залишаться тут назавжди, - говорить начальник райвідділу. – Ось російська зимова форма, зовсім нова, тут десь тисяча комплектів – бігли так від нашої армії, що покидали все.

Начальник райвідділу каже, що будівлю рано чи пізно відновлять. І на фасаді знову з’явиться табличка українською «ПОЛІЦІЯ».

– Куп’янська поліція одразу після деокупації приступила до виконання своїх обов’язків. В першу чергу нам потрібно було налагодити прийом заяв і повідомлень від громадян, - розказав Кирило Щербинський. – Це дуже важливо. Ми розуміли, що люди повинні відчути, що повернулася законна влада, яка реагує на проблеми людей і готова допомогти.

За словами начальника Куп’янського РВ, сьогодні в районі ще дуже небезпечно. Тривають обстріли з боку російської федерації, гинуть люди. На території триває «зачистка», адже «освободители» поспіхом покидали Куп’янщину. Залишили після себе купу тіл російських військових майже у всіх населених пунктах. В лісах переховуються ті, кого «свої не бросают».

Поліцейські разом з колегами-правоохоронцями збирають тіла загарбників, допомагають розчищати дороги від розбитої російської техніки, забезпечують безпеку під час розмінування території.

Одне з найважливіших завдань, яке сьогодні виконує куп’янська поліція – допомога волонтерам, місцевій владі забезпечити людей гуманітарною допомогою, допомогти з евакуацією, забезпечити на території громадський порядок і безпеку.


Головне, що наш район звільнили від окупантів і росія сюди вже ніколи не повернеться, - говорить Кирило Щербинський. – А з усіма іншими проблемами ми обов’язково впораємося, адже ми на своїй землі, ми разом. Ми з Україною!


Нагадаємо, про будь-які злочини або події на звільнених територіях ви можете цілодобово повідомляти на «гарячу» лінію «102», або до

Куп’янського районного відділу поліції

Адреса: м. Куп’янськ

Електронна пошта для звернень: [email protected]

Телефон чергової частини: (099) 022-88-31

Телефон поліції превенції: (067) 574-38-53

Телефон кримінальної поліції: (050) 401-37-77

Телефон слідчого підрозділу: (067) 571-29-29

Телефон ювенальної превенції: (067) 574-38-53

Телефон поліції контролю за обігом зброї: (067) 574-38-53

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux