Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Харківські слідчі підозрюють директора приватної будівельної компанії у заволодінні грошовими коштами в особливо великих розмірах
Опубліковано 18 жовтня 2021 року о 19:12

Чоловік уклав договір з представниками органів місцевого самоврядування одного з районів області на здійснення капітального ремонту дитячого садка, на який було виділено більше 6 мільйонів гривень  державних коштів. Слідчі довели, що за сприяння 77-річного підприємця вартість фактично виконаних робіт було завищено, в результаті чого підозрюваний отримав незаконний прибуток від даної угоди у розмірі майже 2 мільйони гривень.

У провадженні слідчого відділення відділу поліції №3 ХРУП №3 ГУНП в Харківській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань відносно директора будівельної фірми, який підозрюється у вчиненні  кримінального правопорушення за ч.5 ст.191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. 

Слідчі встановили, що наприкінці 2016 року між представником міської ради одного з районів Харківщини та товариством з обмеженою відповідальністю в особі його директора було укладено договір про закупівлю робіт за державні кошти щодо капітального ремонту дитячого садка у місті Дергачі.

Загалом між учасниками угоди було підписано чотири акти приймання виконаних будівельних робіт на загальну суму більше 6 мільйонів гривень, які протягом двох років були перераховані на рахунки компанії.

Спираючись на висновки судової будівельно-технічної експертизи слідчі  з’ясували, що вартість фактично виконаних робіт була значно завищена, що також підтверджується висновком судово-економічної експертизи. Сума незаконного прибутку керівника ТОВ склала  1 957 161 гривню.

16 жовтня 2021 року харківські слідчі  повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України, а саме заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

Відповідно до санкції статті правопорушнику загрожує тюремне ув’язнення  на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Слідчі дії тривають.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux