Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Слідчі Харківщини кваліфікували дії учасників рейдерського захоплення за трьома статтями Кримінального кодексу України
Опубліковано 24 липня 2019 року о 11:25

Зловмисникам інкримінується протиправне заволодіння майном підприємства, шахрайство та підроблення та використання підроблених документів.

Нагадаємо, що група осіб спробувала захопити приватну агрофірму 23 липня близько 22:00 у селі Велика Губщина Валківського району. На місце події терміново прибули керівництво обласного главку поліції, групи швидкого реагування, бійці батальйонів поліції особливого призначення, слідчо-оперативна група Валківського відділу поліції. З’ясувалося, що невстановлені особи підробили та використали завідомо підроблений офіційний документ, а саме договір позики грошових коштів, який було посвідчено приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу.

Окрім того, слідчі встановили, що невідомі особи заволоділи корпоративними правами сільгосппідприємства шляхом виставлення фіктивного боргу і підробки договору позики. Також невстановлені особи здійснили незаконну реєстрацію змін у Єдиному Державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань  стосовно вказаного підприємства.

Слідчі кваліфікували цю подію за трьома статтями Кримінального кодексу України, а саме ч. 1 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації),  ч. 4 ст. 190 (шахрайство),  ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Максимальне покарання за вчинення даних злочинів передбачає від п'яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування проводить слідче управління ГУНП, слідчі Валківського відділу поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

На теперішній час тривають невідкладі слідчі дії з метою встановлення усіх обставин події. До Валківського відділу доставлено 46 осіб, серед яких громадяни Росії та мешканці окупованих територій.   Вирішується питання щодо їх затримання за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва Національної поліції України та ГУНП в Харківській області.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux