Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Правоохоронці провели додаткові 8 обшуків в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом заволодіння бюджетними коштами Харкова
Опубліковано 11 червня 2020 року о 18:42

Під час виконання робіт по капітальному ремонту багатоквартирних житлових будинків юридичні особи  умисно завищили у п’ятикратному розмірі вартість використаного обладнання. Матеріальна шкода бюджету міста складає понад 800 тисяч гривень.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи підприємств-підрядників здійснювали закупівлю світлового обладнання за ринковими цінами, а при виконанні робіт завищували вартість обладнання у декілька разів. В подальшому службові особи Департаменту житлового господарства Харківської міської ради здійснювали прийняття вказаних робіт та перераховували кошти на розрахункові рахунки вказаних підприємств-підрядників. Загальний розмір укладених договорів - близько 28 мільйонів гривень, з яких 13 мільйонів гривень на теперішній час перераховано на розрахункові рахунки підприємств-постачальників.

8 травня  слідчі СУ ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області за оперативним супроводженням УСР в Харківській області ДСР НПУ провели одночасно 20 обшуків за місцем розташування офісних приміщень підприємств-підрядників, у Департаменті житлового господарства та комунальному підприємстві Харківської міської ради, а також за місцем мешкання службових осіб та працівників вказаних підприємств та установ. Під час проведення обшуків вилучена первинна бухгалтерська та фінансово-господарська документація, яка має значення для встановлення обставин вчинених кримінальних правопорушень.

11 червня правоохоронці провели ще 8 обшуків за місцем мешкання фахівця Департаменту житлового господарства Харківської міської ради та за місцем мешкання та роботи посадових осіб суб’єктів господарювання. В ході проведених заходів виявлені та вилучені беззаперечні докази протиправної діяльності.

Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Слідчі дії тривають.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux