Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Харківські поліцейські кожного дня відпрацьовують близько півтори тисячі звернень від громадян
Опубліковано 30 березня 2022 року о 08:25

В умовах воєнного часу головними завданнями правоохоронців є захист населення, оперативне реагування на заяви та повідомлення громадян, посилення заходів щодо забезпечення громадського порядку на території обслуговування, боротьба зі злочинами, особливо крадіжками та мародерством. 

Щодня жителі Харкова та передмістя потерпають від обстрілів російських окупантів. Ворог б’є по житлових будинках, знищуючи цивільне населення. Люди змушені шукати укриття для захисту від бомб, снарядів та ракет. Головним бомбосховищем для містян сьогодні є харківський метрополітен. Поліцейські наряди задіяні для забезпечення публічного порядку на станціях метро та задля безпеки людей працюють у цілодобовому режимі. Разом із волонтерами та закладами харчування поліцейські піклуються про громадян, які опинилися в скрутному становищі. Минулої доби гарячу їжу та засоби гігієни були доставлені на 19 станцій метро. 

Поліцейські щодня надають адресну гуманітарну допомогу громадянам, які її потребують найбільше. Засоби для підтримки нормальної життєдіяльності отримують мешканці житлових кварталів, самотні пенсіонери, дитячі будинки та медичні заклади. Працівники поліції долучаються до супроводження гуманітарних вантажів, евакуаційних заходів, забезпечують безпеку громадян на залізничному вокзалі. З урахуванням оперативної обстановки посилено патрулювання об’єднаних  територіальних громад щодо дотримання вимог режиму воєнного стану. Поліцейські разом з військовими Збройних сил України несуть службу на блок постах. 

Завдяки вжитим заходам щодо протидії злочинності на сьогодні органами поліції затримано 107 осіб, які підозрюються у вчиненні вбивств, грабежів, крадіжок, мародерств, незаконному зберіганні зброї. Для оперативного зв’язку з населенням повністю відновлено роботу служби 102, оператори цілодобово приймають виклики від громадян про правопорушення та інші події. Завдяки пильності та свідомості мешканців міста та області працівники поліції за добу відпрацювали майже сотню повідомлень про підозрілих громадян, які можуть бути причетні до диверсійної діяльності. До територіальних підрозділів доставлені 88 осіб, у відношенні яких наразі триває перевірка. Для прийому звернень від громадян діє чат-бот в месенджері  телеграм @Kharkiv102_bot

Поліція працює 24/7 та завжди готова надати допомогу населенню в будь-яких безпекових питаннях.

  

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux