Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Харківські оперативники викрили групу осіб, причетних до торгівлі зброєю
Опубліковано 16 квітня 2021 року о 12:36

Під час обшуків за місцями мешкання фігурантів у Києві, Харкові та Полтавській області поліцейські виявили велику кількість вогнепальної зброї різних калібрів, в тому числі пістолети та кулемети, боєприпаси, мачете та ножі.  

На початку 2021 року до працівників Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області надійшла оперативна інформація про те, що мешканець Харкова може бути причетним до незаконного обігу вогнепальної зброї.

Для встановлення злочинної діяльності вказаної особи працівниками харківської поліції було здійснено кілька оперативних комбінацій, в результаті яких задокументовано два факти незаконних операцій з продажу вогнепальної зброї.

У січні  поточного року зловмисник збув клієнту карабін К-98  системи «Маузер» зразка 1897 року за 9800 гривень. Іншому покупцеві 40-річний чоловік продав за  35000 гривень автомат МП-40. За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

В рамках санкціонованого обшуку працівники карного розшуку виявили в помешканні фігуранта  зброю та  боєприпаси. Поліцейські вилучили автомат ПМ-40, штик-ніж, піхотний кулемет Дегтярьова, гвинтівку Мосіна, гвинтівку зі штик-ножем, холодну зброю,  патрони, наркотичну речовину рослинного походження та мундштук зі скляною колбою. Усі вилучені предмети направлені на експертизу. Чоловіка було затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та заарештовано.

Під час відпрацювання злочинних зв’язків підозрюваного харківські оперативники вийшли на слід двох осіб, причетних до незаконного збуту вогнепальної зброї.

В ході реалізації оперативних комбінацій поліцейські задокументували два таких факти.  

Зловмисники запропонували покупцю придбати самозарядну гвинтівку СВТ-40 за 24 400 гривень. Після отримання грошей, які були переведені на банківську картку у два транші, фігуранти відправили клієнту поштою дві посилки із гвинтівкою у розібраному стані. За тією ж схемою ще один покупець придбав у зловмисників  пістолет Luger-PO8, за який заплатив 18200 гривень. 

На підставі ухвали суду 16 квітня оперативники Управління карного розшуку, спільно з працівниками відділу поліції №2 ХРУП№1 за підтримки бійців полку поліції особливого призначення та Управління «Корпус оперативно-раптової дії», співробітники кінологічного центру зі службовим собакою під процесуальним керівництвом Слобідської окружної прокуратури міста Харкова провели за місцем мешкання фігуранта та його подільника обшуки. У Києві в квартирі 74-річного чоловіка поліцейські виявили та вилучили  пістолет Люгера,  пістолет WALTHER, пістолет Чезета,  пістолет Браунінг та близько 300 патронів.

У Полтавській області в місті Кременчузі  за місцем мешкання 45-річного громадянина поліцейські вилучили  кулемет Дегтярьова у розібраному стані, наган, пістолет Фромер, патрони, запчастини до кулемету та гвинтівки Мосіна, мачете та 3 ножі.

Досудове розслідування здійснюється за ч.2 ст. 15, ч. 1 ст. 263 (замах на незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

На даний час слідчі дії тривають. Вирішується питання щодо оголошення фігурантам про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Відповідно до санкції статті їм загрожує до 7 років позбавлення волі.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux