Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Харківська поліція запускає чат-бот «StopDanger» по боротьбі з наркозлочинністю
Опубліковано 22 березня 2021 року о 12:28

Сьогодні в Харківській міській раді відбулася нарада керівництва міськради, харківської поліції і представників громадськості.  В рамках підписаного 1 лютого меморандуму, який передбачає спільні заходи з протидії поширенню наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів був презентований чат-бот «StopDanger». 

У спільній нараді взяли участь начальник ГУНП в Харківській області Андрій Рубель, керівники управлінь поліцейського главку та начальники територіальних підрозділів поліції, секретар Харківської міської ради Ігор Терехов та його заступники, голова та співзасновники громадської організації «ХАНТЕРС ХАРКІВ» Станіслав Жадан, Олександр Перевєрзєв, громадський діяч Дмитро Олійник.    

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов зазначив, що підписання меморандуму про співпрацю усіх гілок влади та органів правопорядку щодо належної протидії наркотизації суспільства є важливим кроком для створення безпекового простору в місті.

– Вважаю, що ця робота зараз знаходиться на стартових позиціях і для її продовження необхідна консолідація усіх зацікавлених інституцій, - підкреслив секретар міськради. – Ми намагаємося залучити підлітків та молодь до участі у різних спортивних змаганнях та інших соціально-корисних заходах, щоб унеможливити виникнення у них інтересу до небезпечних розваг. Вважаю, що поліція повинна вжити жорстких заходів в боротьбі з наркозлочинністю. Хочу подякувати керівнику харківської поліції Андрію Рубелю за оперативну реакцію на цю проблему, за участь у спільних заходах щодо її подолання. Початок роботи чат-боту - це наш великий спільний крок вперед.      

  

Очільник обласного поліцейського главку Андрій Рубель зауважив, що  необхідність об’єднання зусиль щодо організації дієвої протидії наркозлочинності зумовлена часом.  В умовах стрімкого розвитку інформаційних технологій серед наркозбувачів все більше набувають популярності безконтактні методи збуту, так звані «закладки». Все частіше у  своїй злочинній діяльності зловмисники використовують можливості мережі Інтернет - створюють та адмініструють інтернет-крамниці, в тому числі в месенджері Telegram та інших. Фасади будівель заполонили написи рекламного змісту із посиланнями на інтернет-крамниці, через які можна безперешкодно замовити наркозасоби.

– Ця ситуація викликає велике занепокоєння, бо мова йде, в першу чергу, про доступність придбання наркотику будь-якого виду, чим сьогодні можуть скористуватися неповнолітні та молодь, - зазначив очільник харківської поліції Андрій Рубель. – Нові ідеї у подоланні цього негативного явища поліція завжди підтримуватиме. Я звертаю увагу своїх підлеглих на необхідності щоденного використовування можливостей чат-боту. Нещодавно я особисто перевірив його ефективність і зробив повідомлення про виявлений наркозлочин. Поліція прибула за 10 хвилин для з’ясування ситуації. Ці заходи необхідно проводити  системно на постійній основі. Дякую ініціаторам та розробникам чат-боту за співпрацю та сподіваюся на результативну взаємодію поліції і громадськості.    

Співзасновники ГО «ХАНТЕРС ХАРКІВ» Олександр Перевєрзєв та Станіслав Жадан розповіли про принцип дії чат-боту, акцентували увагу на відмінностях і перевагах.

– Цей чат-бот має назву «StopDanger» і його головний плюс – швидке реагування на повідомлення, яке він обробляє за секунди, - розповів співзасновник ГО «ХАНТЕРС ХАРКІВ» Олександр Перевєрзєв. – Робота чат-боту передбачає консолідацію усіх служб та оперативне реагування на отриману інформацію. Зробити повідомлення про наркозлочин в цьому чат-боті можна анонімно.

Голова правління ГО «ХАНТЕРС ХАРКІВ» Станіслав Жадан зауважив, що створення цього боту є логічним продовженням спільної діяльності громадської організації, поліції та міської влади  за останні півтора року. Він показав  загальну спроможність усіх інституцій реагувати на проблеми та виклики, які сьогодні стоять перед суспільством.

Представник громадськості Дмитро Олійник зауважив, що активісти готові і надалі співпрацювати з поліцією, адже лише за останній тиждень завдяки тісній взаємодії правоохоронців і громадськості вдалося виявити три накропритони, затримати наркокур’єрів.

Наприкінці зустрічі секретар міськради Ігор Терехов закликав усіх мешканців міста активно включатися в роботу щодо оперативного інформування поліції про скоєння будь-яких наркозлочинів, щоб разом навести лад у Харкові та зробити його вільним від наркотиків.

Посилання на чат-бот https://t.me/StopDangerBot

Відділ комунікації поліції Харківської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux