Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Харків у жалобі за загиблими внаслідок російського обстрілу: слідчі задокументували черговий злочин військових рф
Опубліковано 31 серпня 2024 року о 16:07

Розбір завалів триває. За даними на 15:30, загинули шість цивільних людей, у тому числі 14-річна дівчина. Ще 98 людей постраждали внаслідок ворожих ударів. В Харкові знищена і пошкоджена цивільна інфраструктура: житлові будинки, спортмайданчик, парк відпочинку, торговельні заклади, автомобілі. 


30 серпня близько 15:20 військовослужбовці рф п’ятьма авіабомбами ФАБ-500 обстріляли Київський, Немишлянський, Індустріальний та Слобідський райони міста Харкова.

За місцями обстрілів загинули шість людей, в тому числі 14-річна дівчина. Ще 98 отримали поранення, серед яких 21 дитина, 55 жінок, 22 чоловіків.

Одна з ворожих ракет влучила у багатоповерховий будинок на вулиці Біблика. Через ракетний удар в будинку зруйновані шість поверхів, згоріли 45 квартир. Також пошкоджені багатоквартирні житлові будинки, гаражі та автомобілі, розташовані поруч з місцем удару.

Капітан групи швидкого реагування громадської організації «Ресурси» Сергій Дручек розповів, що разом з побратимами зі стрілецького батальйону під час влучання ракети в будинок пішли рятувати жінку з третього поверху, де була пожежа. Вони змогли винести її з будинку, не дивлячись на те, що почався обвал перекриття та пожежа в сусідній квартирі.

За словами заступника командира взводу Батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Харківській області Микити Іванюка, літню жінку дістали з-під завалів, винесли з будинку, надали домедичну допомогу та передали медичній службі.

"Я давав Присягу на вірність українському народові та обіцяв надавати допомогу людям. Це те, чим я зараз і займаюся", - зауважив поліцейський.

Ще одна ракета ФАБ-500 з УМПК вибухнула в повітрі над територією парку відпочинку. Пошкоджені 65 багатоквартирних житлових будинків, 45 торговельних закладів та 12 автомобілів.

Також пошкоджені адміністративні будівлі, спортмайданчик, гаражі та автомобілі.

Розбір завалів триває, поліція продовжує збирати речові докази воєнного злочину.

За фактами порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux