Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У кримінальному провадженні за фактом ДТП на проспекті Науки у Харкові з’явився новий свідок
Опубліковано 13 листопада 2020 року о 16:13

Опрацювання записів з камер відеоспостереження розташованих    на перехресті, де сталася автопригода, допомогло слідчим більш детально відтворити обставини виникнення аварії.  

Як розповів начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП в Харківській області Олександр Умніков, під час роботи із відеозаписами з’ясувалося, що одночасно з транспортним засобом затриманого, який пересувався по проспекту Науки в напрямку вулиці Бакуліна, у середній смузі руху прямував автомобіль «Volkswagen Jetta». На перехресті проспекту Науки та вулиці Бакуліна водій почав здійснювати маневр ліворуч у ліву смугу руху, де їхав «Volkswagen Passat», після чого і сталася аварія.

На даний час слідчими СУ за участю співробітників відділу кримінальної поліції Шевченківського відділу поліції встановлений водій автомобіля «Volkswagen Jetta». Це харків’янин 1998 року народження. Він допитаний у даному кримінальному провадженні як свідок. Наразі його автомобіль вилучений, оглянутий та поміщений на спеціальний майданчик ГУНП в Харківській області.

Встановити факт, чи причетний водій автомобіля «VolkswagenJetta» до вказаної аварії, можливо буде лише після проведення слідчими відповідних слідчих дій, а також експертних досліджень (комплексної автотехнічної та фоноскопічної експертиз).

Нагадаємо, 7 листопада близько 16:00 на перехресті проспекту  Науки та вулиці Космічної у Харкові 22-річний водій автомобіля "Volkswagen" не впорався з керуванням та наїхав на групу пішоходів, які знаходилися на острівці безпеки.

Троє потерпілих, серед яких 10-річний хлопчик, були доставлені до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. 9 листопада Київський районний суд заарештував підозрюваного із правом внесення застави у розмірі 10 мільйонів 510 тисяч гривень.

На даний час триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк від 3 до 8 років  з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux