Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Для харківської поліції 2018 рік був роком реформування та активного впровадження проектів для вдосконалення професійної діяльності, - Олег Бех
Опубліковано 28 грудня 2018 року о 15:00

Головним досягненням роботи служб та підрозділів поліції регіону стало   збереження стабільності та реалізація комплексу необхідних заходів щодо   недопущення загострення криміногенної обстановки в області.

Під час підсумкової прес-конференції начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Олег Бех поінформував представників ЗМІ про заходи, які вживалися підрозділами поліції в поточному році для забезпечення безпеки в області та окреслив основні завдання на наступний рік. У заході також взяли участь заступник начальника ГУНП в Харківській області – начальник слідчого управління Сергій Чиж та начальник Управління патрульної поліції в Харківській області Размік Оганісян.

За словами очільника обласного главку, у 2018 році були зроблені ефективні кроки у напрямку удосконалення системи реагування поліції на повідомлення про злочини, розкриття кримінальних правопорушень, розвиток інформаційно-аналітичного сектору, формування професійного кадрового ядра, здатного надавати населенню якісний правоохоронний сервіс.

У рамках реформування підрозділів поліції створено відділ «детективів» в структурі слідчого управління з розслідування особливо тяжких злочинів, службу кримінального аналізу, управління стратегічних розслідувань з протидії організованій злочинності.

- Вжиття цих заходів дозволило зменшити кількість вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, злочинів проти власності,  розбоїв, грабежів, крадіжок з квартир, угонів автотранспорту. Також вдалося зменшити  кількість потерпілих від злочинів на 2 тисячі осіб, - повідомив Олег Бех. – Підрозділами харківської поліції викрито 15 організованих груп, що удвічі більше, ніж минулого року. Активізовано протидію незаконному обігу наркотиків: на півтисячі більше викрито наркозлочинів,  удвічі більше задокументовано фактів збуту наркотиків.

У рамках реалізації міжнародних проектів триває реконструкція 7 підрозділів поліції в районах області.

Окрім того, запроваджена скандинавська модель забезпечення публічної безпеки, яка передбачає попередження насильства під час масових заходів шляхом постійного спілкування з натовпом, ретельного планування та аналізу ризиків. Так, створено групи комунікації (так званих «перемовників») для бесід з учасниками масових заходів з метою уникнення силових прийомів при проведенні акцій.

Наступного року планується продовжити реформування поліції та впровадження нових форм і методів роботи окремих підрозділів.

- Плани роботи поліції на наступний рік затверджені, в їх основу покладені потреби людей та запити територіальних громад, - підкреслив начальник ГУНП в Харківській області Олег Бех. - Заплановано ряд спільних проектів поліції та органів місцевого самоврядування усіх рівнів. Зараз у взаємодії з органами влади реалізуються Стратегічні напрями забезпечення публічної безпеки в області, Регіональна програма протидії злочинності на два роки, Програма з безпеки дорожнього руху, Програма IT- Харківщина.

Для вдосконалення роботи служб реагування планується об’єднання телефонних звернень до поліції з усіх населених пунктів області у єдиному контактному центрі 102.

Для більш ефективної комунікації із суспільством передбачені розвиток мережі «поліцейських станцій» у райцентрах, створення громадських формувань «рятівників»  в кожному населеному пункті, а також спеціальних мобільних груп реагування на домашнє насильство.

- Пріоритети роботи підрозділів Національної поліції наступного року  вже визначені, - зазначив Олег Бех. – Серед головних напрямків діяльності - підвищення ефективності розкриття та розслідування особливо небезпечних злочинів,  протидія організованій злочинності, кіберзлочинам, наркозлочинності, злочинам в економічних сферах, якісна превенція. Для забезпечення безпеки дорожнього руху заплановано впровадження комплексних інтелектуальних систем відеоспостереження, фіксацію порушень правил дорожнього руху  в автоматичному режимі.  

 

Начальник харківської поліції привітав усіх присутніх та харків’ян з Новим Роком та Різдвом Христовим. Побажав всім здоров’я, щастя, добробуту та благополуччя в родинах, миру та злагоди на рідній Слобожанщині.

- Термін уведення режиму воєнного стану завершився, проте підрозділи поліції продовжують працювати у посиленому режимі. Я запевняю, що харківська поліція докладе максимум зусиль для забезпечення надійного захисту та безпеки наших громадян, особливо під час масових святкувань новорічних та різдвяних заходів, - наголосив Олег Бех. - Для цього ми залучили значні сили нашого гарнізону - охороняти громадський спокій будуть більше 3 тисяч правоохоронців.

Відділ комунікації поліції Харківської області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux