Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Протягом минулої доби поліцейські Харківщини відреагували на 1387 звернень громадян про правопорушення та інші події
Опубліковано 28 червня 2022 року о 08:18

Російські військові продовжують тероризувати  мирне населення Харкова та територіальних громад області. Вдень та вночі ворог б’є із реактивних систем залпового вогню, завдає ракетних ударів по житлових районах та цивільних об‘єктах. Кожного дня поліцейські фіксують загиблих та поранених серед цивільного населення. 

27 червня ракетних та артилерійських атак зазнали п’ять районів Харкова, міста області  Барвінкове, Золочів, села Андріївка, Гусарівка, смт Печеніги. Внаслідок обстрілів пошкоджені приватні житлові будинки, учбовий заклад, будівля автосалону, гаражний кооператив, автомобілі. Працівники слідчо-оперативних груп та експерти-криміналісти опрацювали більше 50 фактів пошкодження будинків та інших споруд внаслідок обстрілів та пожеж. Поліцейські ретельно документують кожний злочин військових країни-агресора проти українського народу. За адресами здійснюються виїзди та огляди місць подій, збираються первинні матеріали.

Поліцейські систематично проводять заходи щодо виявлення злочинів, скоєних в умовах воєнного часу. На блок постах за добу правоохоронці разом з військовими перевірили понад 1900 транспортних засобів для виявлення правопорушень та недопущення потрапляння на територію області заборонених предметів. 

На блок посту в Лозівському районі правоохоронці зупинили автомобіль марки CITROEN ZX AVANTAGE.  З’ясувалося, що автівка перебуває у розшуку за Індустріальним відділом державної виконавчої служби у місті Харкові. Транспортний засіб доставлений на штрафмайданчик. 

Під час перевірки посвідчення 43-річного водія автомобіля FIAT FIORINO поліцейські встановили, що документ має ознаки підробки. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження.

Завдяки інформації від населення до відділів поліції доставлені понад 30 осіб для перевірки їх можливої причетності до співпраці з російськими окупантами 

Поліцейські щодня активно протистоять кримінальній злочинності. 

Слідчі повідомили про підозру 49-річному харків’янину, який проник до кафе по вулиці Світла та викрав з приміщення телевізор. 

Працівники кримінальної поліції викрили 63-річного зловмисника у крадіжці побутової техніки та будівельних інструментів з офісного приміщення по вулиці  Космонатів у Харкові. 

Минулої доби в ході відпрацювання території міста працівники поліції виявили підозрілих осіб, у яких вилучили наркотики. 

Правоохоронці постійно дбають про безпеку та соціальний захист мешканців міста та області, забезпечують їх продуктами харчування та предметами першої необхідності. Гуманітарну допомогу поліцейські надають найбільш уразливим верствам населення.

У зв’язку зі збільшенням інтенсивності обстрілів міста вдень у харківському метрополітені для громадян виділяються спеціальні сектори, де можна перечекати небезпеку. Установа працює вночі як бомбосховище. 

Поліція просить громадян обов’язково реагувати на повідомлення про тривогу та прямувати до укриттів. Під час обстрілу не перебувати на вулиці!

Працівники поліції продовжують наглядати за правопорядком у підземці. В переході станції метро «Завод імені Малишева» наряд поліції виявив 57-річну громадянку, яка здійснювала торгівлю тютюновими виробами без акцизних марок та без відповідних дозвільних документів.  Поліцейські вилучили майже пів тисячі пачок цигарок. Триває перевірка.

Поліція контролює безпекову ситуацію поблизу банківських установ, автовокзалів, пунктів видачі соціальної допомоги, патрулює місця масового перебування громадян, забезпечує безпеку населення під час евакуації з уразливих місць Харківщини. 

Правоохоронці наглядають за безпекою на дорогах міста та області. Минулої доби щодо порушників правил дорожнього руху поліцейські склали більше 20 адмінпротоколів.

Харківська поліція і надалі міцно стоятиме на варті закону, інтересів громадян та захищатиме населення від наслідків воєнного часу.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux