Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Протягом доби харківські поліцейські отримали від громадян 1186 заяв та повідомлень про правопорушення
Опубліковано 26 червня 2022 року о 07:09

Весь особовий склад поліції в умовах воєнного часу несе службу за місцями дислокації, надає допомогу населенню, здійснює охорону громадського порядку на пунктах видачі гуманітарної та грошової допомоги, фіксує наслідки ворожих обстрілів, патрулює вулиці міста та населених пунктів Харківщини, чергує на блок постах. 

Окупанти продовжують обстрілювати житлові райони Харкова та тероризувати мирне населення територіальних громад області.  

Вдень 25 червня ракетних та артилерійських атак зазнали населені пункти Велика Рогань, міста Чугуїв і Золочів. Пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та одна багатоповерхівка.  Слідчо-оперативні групи та експерти-криміналісти опрацювали понад 50 фактів пошкодження будинків та інших споруд внаслідок обстрілів та пожеж. Поліцейські ретельно документують кожний злочин військових рф проти українського народу. За адресами здійснюються виїзди та огляди місць подій, відкриваються кримінальні провадження.

Поліцейські систематично проводять заходи щодо виявлення злочинів, скоєних в умовах воєнного часу. На блок постах за добу правоохоронці разом з військовими перевірили понад 1900 транспортних засобів для виявлення правопорушень та недопущення потрапляння на територію області заборонених предметів. 

Завдяки інформації від населення до відділів поліції доставлені понад 20 осіб для перевірки їх можливої причетності до співпраці з російськими окупантами. Працівники Харківського райуправління поліції № 1 встановили причетність мешканця міста до можливої колоборантської діяльності. Зловмисник підтримував збройну агресію рф проти України. Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Проводяться невідкладні слідчі дії. 

Працівники поліції щодня активно протистоять кримінальній злочинності. 

Поліцейські Харкова оперативно затримали чоловіка, який по вулиці Полтавський Шлях зірвав золоті сережки з харків’янки. Підозрюваний затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Слідчі повідомили про підозру 22-річному мешканцю села Циркуни, який під загрозою фізичного насильства пограбував чоловіка в парку Квітки Основ'яненка. 

Минулої доби в ході відпрацювання території міста працівники поліції виявили 3 осіб, в яких вилучили наркотичну речовину. Правопорушники доставлені до відділу поліції, триває перевірка.

Правоохоронці постійно дбають про безпеку та соціальний захист мешканців міста та області, забезпечують їх продуктами харчування та предметами першої необхідності. Гуманітарну допомогу поліцейські надають найбільш уразливим верствам населення.

У зв’язку зі збільшенням інтенсивності обстрілів міста вдень у харківському метрополітені для громадян виділяються спеціальні сектори, де можна перечекати небезпеку. Установа працює вночі як бомбосховище. Поліція просить громадян обов’язково реагувати на повідомлення про тривогу та по можливості прямувати до укриттів. Необхідно неухильно дотримуватися світломаскувальних заходів та не вмикати світло вночі під час дії режиму комендантської години.

Поліція контролює безпекову ситуацію поблизу банківських установ, автовокзалів, пунктів видачі соціальної допомоги, патрулює місця масового перебування громадян, забезпечує безпеку населення під час евакуації з уразливих місць Харківщини. 

Правоохоронці наглядають за безпекою на дорогах міста та області. Минулої доби щодо порушників правил дорожнього руху поліцейські склали більше 20 адмінпротоколів.

Харківська поліція щодня стоїть на варті закону та захищає права громадян України.    

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux