Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Протягом доби поліцейські Харківщини оперативно відреагували на 1318 звернень громадян
Опубліковано 17 червня 2022 року о 08:28

Головні зусилля правоохоронців були спрямовані на створення безпекового простору в регіоні, фіксацію наслідків обстрілів російських окупантів, контроль за криміногенною ситуацією та всебічну допомогу населенню у правових і гуманітарних питаннях. 

Військові російської федерації продовжують завдавати ракетних та артилерійських ударів по мирних мешканцях Харківщини.  Протягом дня ворог неодноразово  обстрілював населений пункт Золочев. Удари з мінометів окупанти наносили по селу Молодова, Верхній та Старий Салтів, гатили з артилерії по селу Пришиб та смт Пісочин. В результаті пошкоджень зазнали 10 приватних будинків місцевих жителів та автомобілі, частково зруйнована школа та багатоквартирний будинок, постраждало приватне ремонтне підприємство. 

Працівники слідчо-оперативних груп та експерти-криміналісти опрацювали усі факти руйнування помешкань та інших споруд на території регіону внаслідок обстрілів та пожеж. Працівники поліції ретельно документують кожний злочин військових країни-агресора проти українського народу. За адресами здійснені виїзди та огляди місць подій, зібрані первинні матеріали, які будуть передані до СБУ.

Поліцейські  систематично проводять заходи щодо виявлення злочинів, скоєних в умовах воєнного часу. На блок постах за добу правоохоронці разом з військовими перевірили 1900 транспортних засобів для виявлення правопорушень та недопущення потрапляння на територію області заборонених предметів. Працівники поліції зупинили на блок посту автомобіль марки «OPEL OMEGA» під керуванням 54-річного мешканця села Вільшани. В ході перевірки правоохоронці виявили кустарне вварювання у номера несучих деталей кузова. Для з’ясування обставин події чоловік доставлений до відділу поліції. 

Завдяки інформації від населення до відділів поліції доставлені 14 осіб для перевірки їх можливої причетності до співпраці з російськими окупантами.

Працівники поліції щодня активно протистоять кримінальній злочинності. 

Оперативники сектору кримінальної поліції Лозівщини  під час  патрулювання району у селі Миронівка виявили у 36-річного місцевого жителя на території подвір’я 550 кущів коноплі. 

Працівники поліції Харківщини протягом доби під час патрулювання затримали 6 громадян, що мали при собі наркотичні речовини. 

Група реагування патрульної поліції у селі Протопопівка зупинила автомобіль марки "ГАЗ", в якій перебували двоє громадян 22 та 25 років. Хлопці перевозили у кузові деревину без відповідних документів. Триває перевірка.
Правоохоронці щодня дбають про безпеку та соціальний захист мешканців міста та області, забезпечують їх продуктами харчування та предметами першої необхідності. Гуманітарну допомогу поліцейські надають найбільш уразливим верствам населення.

У зв’язку з артобстрілами вдень у  харківському метпрополітені виділяються  спеціальні сектори, де можна розміститися і перечекати бомбардування. Установа працює вночі як бомбосховище. Поліція просить громадян обов’язково реагувати на повідомлення про тривогу та по можливості прямувати до укриттів. Крім того, необхідно неухильно дотримуватися світломаскувальних заходів та не вмикати світло вночі під час дії режиму комендантської години.

Поліція контролює безпекову ситуацію поблизу банківських установ, автовокзалів, пунктів видачі соціальної допомоги, патрулює місця масового перебування громадян, забезпечує безпеку населення під час евакуації з небезпечних місць Харківщини. 

Правоохоронці продовжують наглядати за безпекой на дорогах міста та області. Минулої доби відносно порушників правил дорожнього руху поліцейські склали більше 20 адмінпротоколів. 

Щодня особовий склад харківської поліції сумлінно несе службу для забезпечення безпеки громадян, недопущення скоєння правопорушень та ускладнення оперативної обстановки в регіоні.

Відділ комунікації поліції Харківської області
 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux