Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Минулої доби поліцейські Харківщини оперативно відреагували на 1317 повідомлень громадян про правопорушення
Опубліковано 07 липня 2022 року о 08:10

У місті та області зберігається небезпечна обстановка, пов’язана з ракетними та артилерійськими обстрілами мирного населення регіону. Щодня окупанти розширюють географію нанесення ударів по місту, атакуючи раніше відносно спокійні квартали. В результаті злочинних дій російських військових гинуть та отримують поранення жителі міста та територіальних громад області, зазнають руйнувань об’єкти житлового сектору та цивільної інфраструктури. 

6 липня окупанти атакували ракетами Харків, гатили з систем залпового вогню та мінометів по селах Затишне, Слатіне, Калинове, Карасівка, Бабаї,  смт Дергачі. Внаслідок обстрілів пошкоджень зазнали приватні житлові будинки, об’єкти інфраструктури, будівлі сільгосппідприємств. Працівники слідчо-оперативних груп та експерти-криміналісти опрацювали  понад  20 фактів пошкодження будинків та інших споруд внаслідок обстрілів та пожеж. Поліцейські ретельно документують кожний злочин військових країни-агресора проти українського народу. За адресами здійснюються виїзди та огляди місць подій, збираються первинні матеріали.

Весь особовий склад поліції Харківського гарнізону несе службу за місцями дислокації, надає допомогу населенню, здійснює охорону громадського порядку на пунктах видачі гуманітарної та грошової допомоги, патрулює вулиці міста та населених пунктів області, чергує на блокпостах, забезпечує безпеку населення під час евакуації з уразливих місць Харківщини. 

Поліцейські систематично проводять заходи щодо виявлення злочинів, скоєних в умовах воєнного часу. На блокпостах за добу правоохоронці разом з військовими перевірили понад 1300 транспортних засобів для виявлення правопорушень. 

Завдяки інформації від населення до відділів поліції доставлені 15 осіб для перевірки їх можливої співпраці з російськими окупантами. 

Працівники поліції щодня активно виявляють та розслідують кримінальні злочини. 

Поліція міста Первомайського затримала 43-річного жителя райцентру, який забив до смерті 76-річного знайомого. Відкрито кримінальне провадження, тривають слідчі дії.

В Основ’янському районі Харкова поліція затримала 26-річного зловмисника, який вдерся до помешкання 73-річної жінки та під загрозою фізичного насилля намагався заволодіти її грошовими заощадженнями. 

Поліцейські викрили злодія, який викрав стародавній музичний інструмент вартістю понад 100 тисяч гривень та золоті прикраси у молодої харків’янки. Зловмисник встиг реалізувати бандуру через ломбард. Працівники відділу поліції повернули власниці музичний інструмент та затримали причетного до злочину правопорушника.

Слідчі повідомили про підозру у скоєнні грабежу 25-річному містянину, який біля під’їзду будинку по проспекту Тракторобудівників відібрав мобільний телефон у неповнолітнього хлопця. 

У смт Золочів за підозрою у скоєнні крадіжки продуктів харчування наряд поліції затримав 57-річного жителя району. 
Минулої доби в ході відпрацювання території міста працівники поліції виявили 7 підозрілих осіб, у яких вилучили наркотичну речовину. Правопорушники доставлені до відділів поліції, триває перевірка.

Під час патрулювання поліцейські по вулиці Велика Панасівська виявили факт реалізації  алкогольних напоїв без дозвільних документів. 

По вулиці Полтавський шлях працівники поліції зафіксували  торгівлю тютюновими виробами без марок акцизного збору. 

За даними фактами поліцейські склали протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 1 ст. 156 (порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП.

Правоохоронці постійно  дбають про безпеку та соціальний захист мешканців міста та області, забезпечують їх продуктами харчування та предметами першої необхідності. Гуманітарну допомогу поліцейські надають найбільш уразливим верствам населення.

У зв’язку зі збільшенням артобстрілів Харкова міська влада інформує,що громадяни можуть використовувати метрополітен як укриття. Поліція просить містян не ігнорувати сигнали тривоги. 

Правоохоронці постійно підтримують правопорядок у підземці. На станції метро «Проспект Гагаріна» наряд поліції виявив  39-річного громадянина, який за наявними даними міг бути причетним до незаконної діяльності  у складі формування ЛНР. Усі обставини події з’ясовують працівники СБУ. 

На станції метро «Проспект Гагаріна» поліцейські затримали  мешканця Харківської області, який знаходився у розшуку за скоєння крадіжки. 

Наряди поліції наглядають за безпекою на дорогах міста та області. Минулої доби щодо порушників правил дорожнього руху поліцейські склали 15 адмінпротоколів.

Щодня харківська поліція сумлінно виконує службові завдання для забезпечення безпеки громадян та недопущення ускладнення оперативної обстановки в регіоні. 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux