Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Харківські слідчі завершують розслідування загибелі новонародженої дитини в Барвенківському районі
Опубліковано 06 квітня 2020 року о 12:27

Відповідно до кваліфікації кримінального провадження, до цієї трагедії призвело неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків.

11 жовтня 2018 року о 14:28 до чергової частини Барвінківського відділення поліції від оператора служби «102» надійшло повідомлення про те, що 33-річна  жінка народила мертву дитину в місцевій лікарні.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група, до роботи якої були залучені слідчий-криміналіст та судово-медичний експерт.

Слідчим відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за  ч. 1 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України.

Керівництво слідчого управління  ініціювало зміну підслідності у кримінальному провадженні за спеціалізованим відділом СУ ГУНП в Харківській області. Працівники відділу організували та здійснили  повний комплекс необхідних слідчих  та розшукових дій, призначили ряд судово-медичних експертиз, направлених на встановлення причин різкого погіршення стану внутрішньоутробного плоду під час родів жінки, всіх обставин вчинення злочину та кола осіб, причетних до нього.

В результаті  експертиза встановила, що недообстеження стану вагітної та її плоду, проведення із затримкою кесаревого розтину, зумовили розвиток внутрішньоутробної загибелі плода. 

Таким чином, смерть дитини наступила внаслідок несумлінного та непрофесійного ставлення до своїх обов'язків з боку завідуючого лікаря-гінеколога районної лікарні.

Наразі жінці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України. Санкція статті  передбачає покарання у вигляді позбавлення винної особи  права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або обмеження волі на строї до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Закінчення досудового розслідування у кримінальному провадженні заплановано на травень 2020 року.

Слід зазначити, що розслідування даної категорії кримінальних проваджень перебуває на особливому контролі керівництва СУ ГУНП в Харківській області.

 

 Відділ комункації  поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux