Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Харківські поліцейські врятували життя літньому подружжю
Опубліковано 15 травня 2020 року о 12:20

76-річні пенсіонери ледь не загинули у власній оселі у пожежі, яка сталася через коротке замикання. На щастя, поруч з місцем події перебували працівники Московського відділу поліції сержант поліції Денис Коробка та старший лейтенант поліції Євген Фомін.

Чергування 11 травня для слідчо-оперативної групи Московського відділу поліції не відрізнялося від інших – звичайні виклики та виїзди на місця подій. Близько 20:00 до підрозділу надійшло повідомлення про раптову смерть у квартирі п’ятиповерхівки по  вулиці Світлій 6-А.

Інспектор сектору криміналістичного забезпечення слідчого відділу старший лейтенант поліції Євген Фомін розповів, що під час огляду місця події та збору первинного матеріалу він відчув запах диму.

-        Я вийшов з помешкання та побачив, що весь під’їзд задимлений. Помітив, в якій квартирі, ймовірно, сталося загоряння, та почав стукати у двері, - пригадує Євген. - В цю хвилину мій колега Денис, який знаходився на вулиці у службовому транспорті, піднявся сходами та повідомив, що на п’ятому поверсі у сусідній квартирі горить балкон.

Двері оселі відкрила літня жінка. Вона була в шоковому стані та не змогла пояснити, що відбувається. Розуміючи, що самотужки не зможуть загасити пожежу, поліцейські викликали працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій та прийняли  рішення евакуювати господарку  помешкання.

-        Коли ми спустилися кількома поверхами нижче, жінка повідомила, що у квартирі залишився її чоловік, який самостійно не пересувається, - розповідає Денис. - Не роздумуючи, я одразу кинувся до квартири, де вже вирувало полум’я. В одній з кімнат я побачив людину, яка лежала на дивані у безпорадному стані. Підхопивши чоловіка, я виніс його на вулицю та посадив на лавку.

Про вчинок підлеглих керівництву Московського відділу поліції стало відомо через декілька днів завдяки публікації у соціальній мережі «Facebook». Світлину зі словами вдячності на адресу поліцейських розмістила онука погорільців.

Начальник сектору кадрового забезпечення Московського відділу поліції Вадим Губа вважає, що вчинок працівників поліції заслуговує на повагу: «Хлопці довели, що у найвідповідальніший момент можуть діяти рішуче та сміливо, захищати людей не тільки від криміналу, а й допомагати їм у надзвичайних ситуаціях».

…Після пожежі дідусь пожалівся поліцейським, що у вогні згорів його телевізор, який чоловік полюбляв дивитися щодня. Працівники поліції пообіцяли пенсіонеру, що спробують впоратися і з цією «бідою». 

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux