Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Харкова затримали чоловіка, який ледь не підпалив себе у ломбарді
Опубліковано 26 травня 2020 року о 18:47

Зловмисник зайшов до приміщення установи із каністрою бензину, облив себе, касову зону, підлогу та меблі, взяв запальничку і прикурив цигарку. В цей момент його зупинили працівники поліції охорони.

26 травня о 13:24 у ломбарді, розташованому на вулиці Людвіга Свободи, спрацювала тривожна сигналізація. Чергова пульту централізованого спостереження Управління поліції охорони в Харківській області негайно передала інформацію до найближчого екіпажу поліції охорони.

- Прибувши за вказаною адресою, ми побачили каністру на підлозі та чоловіка із запальничкою в руках, - розповів поліцейський охорони Ігор Богуненко. – Часу на роздуми не було, тож мій напарник Денис Руденко одразу схопив громадянина за руки і ми разом вивели його на вулицю для з’ясування обставин події.

56-річний чоловік поводив себе неадекватно, пручався і погрожував помститись касиру за неробочий телефон, який він начебто купив кілька днів тому саме у цьому ломбарді.

На місце також виїжджали керівництво та слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції та працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Поліцейські провели огляд місця, вилучили речові докази та записи з камер відеоспостереження.

Попередньо співробітники Шевченківського відділу поліції з’ясували, що три дні тому правопорушник придбав у даному ломбарді мобільний телефон. 26 травня він вирішив його повернути та прийшов до установи. Працівники ломбарду дали чоловіку зразок для написання заяви щодо повернення, але його це не влаштувало. Через годину чоловік повернувся та розлив на себе, підлогу і віконце приміщення горючу рідину з каністри, яку приніс із собою. Завершити задумане йому завадили співробітники Управління поліції охорони, які оперативно прибули на місце через спрацювання тривожної сигналізації.

На даний час зловмисник затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі Шевченківського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає до 2 років обмеження волі. На даний час з’ясовуються усі обставини події.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux