Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Харкова оперативно викрили групу осіб у викраденні людини
Опубліковано 15 лютого 2022 року о 10:00

Четверо чоловіків напали на харків’янина біля під’їзду, побили та відвезли до лісу на його власному автомобілі, де вимагали неіснуючий борг у сумі 1,5 мільйона гривень.

13 лютого до чергової частини  ВП №1 ХРУП №1 надійшла заява від громадянина, який став свідком незаконного позбавлення волі людини.

Відомості про вказану подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

За вказаною заявником адресою терміново виїхали керівництво ГУНП в Харківській області, слідчо-оперативна група. На місці події поліцейські виявили плями бурого кольору на снігу та чорну рукавичку.  

Під час відпрацювання території області у селищі Хорошеве на відстані приблизно 150 метрів від автодороги у лісі поліцейські виявили легковий автомобіль «Audi», до ручки правих задніх дверей якого пластиковою стяжкою був пристебнутий чоловік.

Потерпілим виявився 38-річний харківський підприємець. Він розповів, що ввечері 13 лютого біля під’їзду будинку, де він мешкає, до нього підійшли незнайомі чоловіки, вдарили в обличчя, забрали ключі від машини та насильно  посадили в автівку. Під час поїздки один з нападників відібрав у потерпілого травматичний пістолет та, погрожуючи застосуванням зброї, почав вимагати 1,5 мільйона гривень для погашення неіснуючого боргу.   

Тортури продовжилися у лісі, куди бізнесмена завезли зловмисники. Його били та вимагали вказати місце, де він зберігає гроші. Після цього троє невідомих забрали у потерпілого ключі від квартири, пристебнули його до дверцят машини пластиковою стяжкою та пішли, залишивши з чоловіком свого подільника.

Через деякий час на місце прибули поліцейські, звільнили потерпілого та затримали одного з нападників. Згодом правоохоронці викрили у викраденні ще трьох учасників групи. Усі вони мешканці Харківської області віком від 26 до 62 років. Дії чоловіків також кваліфіковані за ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Їм оголошено про підозру у скоєнні злочину за двома статтями ККУ. Чоловіки затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відповідно до санкцій статей їм загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux