Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Під час нічного патрулювання працівники поліції викрили чоловіка у незаконному перевезенні деревини на Харківщині
Опубліковано 22 травня 2020 року о 10:15

Зловмисник здійснював транспортування стовбурів дубів без жодних дозвільних документів та намагався втекти від поліцейських.

Як розповів заступник начальника Люботинського відділення поліції Володимир Стародубцев, в зв’язку з тим, що на території району почастішали випадки незаконної порубки лісів, керівництвом Люботинського відділення поліції було прийнято рішення про посилене патрулювання на деяких ділянках Пісочинської селищної територіальної громади.

Під час одного з таких відпрацювань 18 травня о 02:14 поліцейські офіцери громади Пісочинської об’єднаної територіальної громади Микола Янковський і Антон Антонов в селі Рай-Оленівка помітили підозрілу вантажівку, номерні знаки якої не освітлювались. Поліцейські  зупинили автомобіль «ГАЗ». Під час перевірки з’ясувалось, документів на право керування, а також на автомобіль у водія при собі не було.

- Як тільки правопорушник почув, що ми викликаємо на місце події слідчо-оперативну групу, він несподівано зачинив двері авто та почав рух у бік лісопосадки, намагаючись втекти від нас по бездоріжжю, - згадують поліцейські.

Працівники поліції наздогнали автівку правопорушника. Після зупинки транспорту зловмисник вистрибнув із автомобіля та зник у лісопосадці. У вантажівці знаходилися триметрові нещодавно спиляні стовбури дубів.

- На даний час особа водія встановлена. Ним виявився 40-річний мешканець селища Пісочин, - зазначив заступник начальника Люботинського відділення поліції Володимир Стародубцев. -  Слідчим проводиться досудове розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого за попередньою кваліфікацією за ч.1 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Походження деревини наразі встановлюється. Санкція статті передбачає штраф від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

За словами керуючого справами виконавчого комітету Пісочинської селищної ради Андрія Уманцева, робота поліцейських офіцерів громади помітна щодня і цей випадок не став винятком. Завдяки тісній постійній взаємодії поліцейських і громадськості вдається оперативно вирішити безліч безпекових питань на території громади.

- Наші офіцери громади оперативно розкривають злочини, розшукують зниклих осіб, проводять профілактичні та карантинні заходи, й багато іншого. Вони дійсно орієнтовані на громаду та її потреби. Якісне реагування поліцейських громади на будь-які ситуації дає можливість людям відчувати впевненість і безпеку. На мою думку, проект «Поліцейський офіцер громади» - це найуспішніший проект Національної поліції України, - додав Андрій Уманцев.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux