Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Кіберполіцейські Харківщини викрили групу осіб у реалізації спиртних напоїв з підробними марками акцизного податку України
Опубліковано 31 грудня 2021 року о 09:36

Зловмисники через мережу Інтернет реалізовували алкогольні напої, в тому числі елітні, без марок акцизного податку та з марками акцизного податку з ознаками підробки. У фігурантів вилучено понад 1 000 пляшок спиртних напоїв  та грошові кошти в розмірі 1,6 млн.грн., отримані від незаконної реалізації підакцизного товару.

 

Протиправну діяльність  групи осіб припинили співробітники управління протидії кіберзлочинам в Харківській області спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Харківській області.

Встановлено, що 5 чоловіків протягом 2021 року незаконно збували алкогольні напої з  явними ознаками підробки марок акцизного податку України. Зловмисники розповсюджували продукцію за допомогою створених сайтів в мережі Інтернет та магазину. Фігуранти торгували елітним алкоголем без акцизних марок та  з марками акцизного збору з ознаками підробки.

Працівники поліції провели обшуки в оселях фігурантів, торговельних точках та складі. Вилучено комп’ютерну техніку, понад 1 000 пляшок спиртних напоїв  та грошові кошти в розмірі 1,6 млн.грн., отримані від незаконної реалізації підакцизного товару. До проведення обшуків також було залучено працівників полку особливого призначення поліції Харківщини.

Слідчі оперативні дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту, а також  збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного податку, голографічних захисних елементів, підробленої національної валюти України у виді банкнот чи металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї, у великому розмірі) Кримінального кодексу  України. Санкція статті передбачає  позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура.

Відділ комунікації поліції Харківської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux