Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Головний меседж національної поліції – це політична нейтральність. Валерій Сокуренко
Опубліковано 08 жовтня 2020 року о 14:51

Про це заявив начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області під час брифінгу. Про підготовку до виборів представникам засобів масової інформації також розповів радник міністра внутрішніх справ Віталій Маляренко.

Віталій Маляренко зазначив, що керівництво МВС та НПУ приділяє особливу увагу попередженню порушень виборчого законодавства під час проведення місцевих виборів.

- По всій країні розгорнуто моніторинг перебігу виборчого процесу. Проводиться робота з суб’єктами виборчої діяльності. В рамках інформаційного портала МВС працює ресурс «Вибори 2020», на якому фіксуються всі правопорушення і злочини, пов’язані з виборчим процесом,- розповів Віталій Маляренко.

Радник міністра також звернув увагу, що планування сил і засобів поліції проводиться таким чином, щоб оперативно реагувати протягом 20-30 хвилин на будь-які позаштатні ситуації. Зокрема, на Харківщині для реагування на порушення виборчого законодавства у віддалених районах планується залучати гелікоптери.

Начальник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко розповів, що разом з громадянською мережею «ОПОРА» здійснюється підготовка особового складу поліції в рамках системи службової підготовки, де вивчається законодавча база щодо проведення виборів, а також алгоритм реагування поліцейських у разі виникнення правопорушень. Найближчим часом також кожен поліцейський отримає відповідний посібник.

Начальник главку зазначив, що від початку виборчої кампанії слідчі розслідують 6 кримінальних проваджень, три з яких відкриті за ч. 1 і 2 ст. 296 (хуліганство), два - за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) та одне - за ч. 1 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

- У харківської поліції достатньо сил, щоб забезпечити і безпеку громадян, і вільне демократичне волевиявлення на будь-якій дільниці у будь-якому куточку області,  - зазначив Валерій Сокуренко.  

Окрім національної поліції до охорони правопорядку будуть задіяні курсанти навчальних закладів системи МВС – Харківського національного університету внутрішніх справ, Академії Національної гвардії України і  Національного університету цивільного захисту України.

- До охорони правопорядку під час виборів планується залучити майже 9 тисяч правоохоронців, - зазначив Валерій Сокуренко. – У день виборів патрулюватимуть вулиці близько 1200 поліцейських та курсантів. 

Також Валерій Сокуренко нагадав про проблему з погіршенням епідеміологічної ситуації в регіоні та звернув увагу на дотримання санітарних вимог під час виборчого процесу. 

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux