Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Очільник поліції Харківської області Володимир Тимошко: «За рік війни росіяни вбили на території Харківщини 1780 цивільних громадян, у тому числі 74 дитини»
Опубліковано 24 лютого 2023 року о 19:16

24 лютого відбувся спільний брифінг голови ХОВА та силових структур Харківського регіону, присвячений річниці з початку повномасштабної агресії росії проти України. 

В заході взяли участь начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко, голова Харківської Обласної Військової адміністрації Олег Синєгубов, прокурор Харківської області Олександр Фільчаков, начальник Головного Управління ДСНС в Харківській області Олександр Волобуєв. 

Начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко зазначив, що  минулий рік – це рік болючих втрат, вражаючих здобутків, перемог та шаленого спротиву України.

 

 - Я можу сказати, що з початку повномасштабного вторгнення окупантів на територію України харківська поліція змогла впоратися з надскладними завданнями і продовжуємо щоденну боротьбу з окупантами і порушниками закону, - додав Володимир Тимошко. - Я пишаюся поліцейськими, які не зрадили Присязі, боронили місто, працювали і допомагали людям.

Сьогодні основний масив кримінальних проваджень складають воєнні злочини. З 24 лютого минулого року органами досудового розслідування та дізнання поліції Харківщини розпочато 9728 кримінальних провадження щодо злочинів, пов’язаних зі збройним конфліктом. 

Слідчими проведено 15 тисяч оглядів місць подій. В Харківській області внаслідок злочинних дій окупантів були пошкоджені чи зруйновані повністю 329 навчальних закладів, 252 заклади дошкільної освіти, 26 державних підприємств, 41 об’єкт енергопостачання.  

Росіяни з першого дня масового вторгнення несуть біль, горе, сльози, руйнування і смерть. За рік війни вони вбили на території Харківщини 1780 цивільних громадян, у тому числі 74 дитини. Отримали поранення в результаті обстрілів та ракетних ударів російською федерацією 2718 цивільних осіб, серед яких 215 дітей.

– За рік, з 24 лютого, загалом було оголошено у розшук  як безвісти зниклі 2272 особи, не розшукано 1311 осіб, - повідомив очільник харківської поліії Володимир Тимошко. – Майже кожного дня від 5 до 10 осіб ми оголошуємо як безвісти зниклих.

Харківщина сьогодні є одним з найбільш замінованих районів України. Поліцейські управління вибухотехнічної служби ГУНП в Харківській області здійснюють заходи із розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів і речовин, що були виявлені після ворожих обстрілів.

Майже кожного дня поліція отримує інформацію про підриви на мінах.

- Сьогодні треба бути дуже обережними. Ми всі знаємо, що російська армія не має нічого спільного з людьми і вони застосовували такі засоби ведення війни, які заборонені в усьому світі – розкидали касетні бомби з мінами типу «Пелюстка», - зауважив очільник поліції Харківщини.

За період деокупації на Харківщині були виявлені масові поховання в смт Козача Лопань, с. Копанки Борівської СТГ, смт Борова. Найбільше масове поховання поліцейські виявили в Ізюм 15 вересня під час стабілізаційних заходів на території населених пунктів району, тимчасова окупація яких тривала 6 місяців. З місця поховання вилучено 451 тіло загиблих.

Протягом року підрозділи превентивної діяльності допомагали евакуйовувати населення з «гарячих» точок, забезпечували громадський порядок, супроводжували евакуаційні колони. 

Володимир Тимошко подякував журналістам за підтримку і чітку і злагоджену роботу на початку масового вторгнення. Головне завдання поліції на той час було – не допустити паніки, і саме журналісти допомагали поліції оперативно і своєчасно поширювати правдиву інформацію, протистояти фейкам. 

Поліція продовжує виконувати свої професійні обов’язки та допомагати людям. Разом переможемо. Слава Україні!


 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux