Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
День Національної поліції України – 8 років служіння народу
Опубліковано 04 липня 2023 року о 14:34

Після масового вторгнення росії в Україну Харківська поліція залишилася у Харкові і кожного дня разом з побратимами-правоохоронцями допомагала громадянам пережити ці страшні часи, затримувала мародерів, а також підтримувала ЗСУ, виявляючи ДРГ, колаборантів та зрадників.



За вісім років кропіткої роботи правоохоронці значно підвищили свій професіоналізм та навчилися протистояти новим викликам сьогодення. В роботу поліції впроваджено чимало проєктів: “Поліцейський офіцер громади”, “Детективи”, “Custody Records”, “Community Policing”, проєкт кіберполіції «МРІЯ» StopRussiaChannel. Розгорнуто роботу Ситуаційних центрів, системи оперативного реагування: патрульної поліції та ГРПП, Центрів управління нарядами з використанням комп’ютерних технологій, кримінальної аналітики.

Кожного дня поліцейські Харківщини розкривають десятки злочинів, знешкоджують бандитські угруповання, затримують небезпечних злочинців, забезпечують безпеку на дорогах, борються із насильством у родинах, захищають права дітей та навчають підростаюче покоління.

Але 24 лютого 2022 року життя всіх українців різко змінилось. Біль, відчай, страх, руйнування прийшли у домівки громадян. Змінилася й робота поліції. Окрім повсякденних обов’язків, на плечі правоохоронців лягли нові виклики.

Того ж дня новопризначений начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко віддав наказ всьому підпорядкованому особовому складу залишатися на місцях та надавати допомогу громадянам.

Всі підрозділи поліції об’єдналися та почали долати наслідки злочинів росіян. Поліцейські доставляють гуманітарну допомогу, евакуюють людей з небезпечних районів, і продовжують виконувати свої основні обов’язки. Попри постійні масовані обстріли щодня у різні райони Харкова та області вирушають гуманітарні конвої у супроводі поліції.

Армія росіян з 24 лютого ні на день не припиняє обстріли Харківської області. Цілодобово слідчі, криміналісти, вибухотехніки вирушають на місця “прильотів”, фіксують наслідки руйнувань, вилучають докази злочинів окупантів.

По мірі того, як українська армія звільняла території Харківської області, все більше ставало зрозуміло, скільки лиха спричинив “руський мир” на деокупованих територіях. В обов’язки працівників поліції входило зареєструвати кожен злочин окупантів і зібрати достатньо доказів, щоб притягнути до відповідальності всіх винних.

У місці масового поховання в Ізюмі поліція вилучила близько пів тисячі тіл загиблих. За допомогою ДНК-лабораторій криміналісти ГУНП в Харківській області ідентифікують рештки людей, що дає змогу близьким поховати їх.

Також на деокупованих територіях працівники поліції активно виявляють “прихильників” ворога.

Російська армія залишила після себе чимало вибухонебезпечних предметів - заміновані ліси, шляхи, поля, будинки тощо. Щодня поліцейські займаються розмінуванням Харківщини.

З початком війни зазнала значних втрат і поліція. Виконуючи завдання з відсічі та стримування збройної агресії росії, загинули 9 працівників поліції. Вони назавжди залишаться в строю. Їх імена навічно закарбовані в пам'яті колег та рідних.

Для збереження стабільної ситуації у Харкові та області, запобігання диверсіям та злочинам працівники підрозділів ГУНП в Харківській області цілодобово несуть службу у посиленому режимі на блокпостах, патрулюють населені пункти, допомагають доставляти пенсії у прифронтові й деокуповані населені пункти, забезпечують публічний порядок та викривають зловмисників.

Труднощі лише закарбовують бойовий дух працівників поліції, надають їм сил для визволення нашої країни від російської навали та наближають Перемогу.


Відділ комунікації поліції Харківської області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux