Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Харкові поліцейський охорони врятував пасажирів маршрутного автобусу від жахливої ДТП
Опубліковано 21 лютого 2019 року о 12:15

Героїчний вчинок так би й лишився непоміченим, якби не лист подяки від громадян за спасіння життя.

17 лютого о 22-30 автобус «Харків-Солоницівка» рухався по вулиці Полтавський Шлях. Раптом транспортний засіб почав хаотично змінювати траєкторію свого руху.

- Я повертався зі служби додому, сидів на задньому сидінні маршрутки, - згадує той лютневий вечір старший сержант поліції охорони Сергій Каріков. – Раптом дівчина, яка сиділа справа від водія, почала кричати. Кинувся на допомогу, побачив водія, який лежав без свідомості. Часу на роздуми не було і я почав зупиняти вже некерований транспортний засіб. Робив усе, що було в моїх силах, прагнув мінімізувати небезпеку для громадян.

Поліцейському в ті секунди було досить важко, адже водій заблокував собою доступ до керма, гальмівної педалі та замка запалювання, крім того пасажири починали панікувати. Рішучі та зважені дії Сергія Карікова все ж таки призвели до зупинки транспортного засобу без виїзду на зустрічну смугу чи зіткнення зі стовпом, який був зовсім поруч.

 

Після аварійної зупинки кут нахилу автобуса був доволі небезпечний, тому пасажири обережно залишали салон, доки поліцейський надавав першу допомогу водію. У непритомного чоловіка, ймовірно, стався епілептичний напад. Сергій Каріков перевернув водія на бік, слідкував за його диханням та притримував аж до приїзду карети швидкої допомоги.

Про врятовані 20 життів Сергій Каріков розповідає як про просту та буденну роботу, відзначаючи,  до речі, злагодженість дій пасажирів. Незважаючи на шоковий стан, громадяни змогли опанувати себе - хтось викликав швидку, поліцію, чоловіки відчиняли двері, які заклинило, жінки допомагали реанімувати водія.

На місце події досить швидко прибув ще один автобус, який довіз пасажирів до кінцевої зупинки маршруту. Сам поліцейський дістався додому вже далеко за північ.

Про свій вчинок молодший інспектор з фізичної охорони батальйону №1 Управління поліції охорони в Харківській області багато не розповідає. Вихваляння не в його стилі, віддає перевагу реальним діям, а не словам. Пасажири автобусу, оговтавшись від пережитого стресу, згадали свого рятівника і написали лист подяки на адресу Департаменту поліції охорони.

Керівництво батальйону відзначає, що Сергій Каріков за 11 років служби в поліції охорони зарекомендував себе сумлінним, ввічливим та спокійним професіоналом. Він – порядний сім’янин, виховує разом з дружиною двох чудових синочків.

Відділ комунікації поліції Харківської області

Управління поліції охорони в Харківській області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux