Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
«Україна – це Європа, і дуже скоро буде не 27 країн-членів ЄС, а 28», - Володимир Тимошко
Опубліковано 21 квітня 2023 року о 14:10

Про особливості роботи підрозділів поліції в умовах воєнного стану начальник ГУНП в Харківській області розповів під час зустрічі з керівницею операційного департаменту Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Лін Шіхан.

За словами Володимира Тимошка, зараз на поліцію покладено набагато більше обов’язків, ніж у мирний час - це охорона об'єктів критичної інфраструктури, доставка гуманітарної допомоги, евакуація громадян.

“У перші дні війни, коли всі аптеки, супермаркети, банки закрилися, саме поліція наполягла на їх відкритті та забезпечила охорону. Також ми забезпечували охорону комунальних служб під час проведення ремонтних робіт”, - згадує керівник харківської поліції.

Не припиняли поліцейські виконувати і свої безпосередні обов’язки. За словами начальника ГУНП в Харківській області, вперше у світі саме під час війни, коли ведуться бойові дії, поліція проводить розслідування кримінальних злочинів. В Україні оперативно фіксується кожний обстріл, кожна смерть, особи багатьох російських злочинців вже встановлені. З початку повномасштабного вторгнення поліцейські провели понад 15 тисяч оглядів місць подій.

“Звичайно є і проблемні питання, які нам допомагають вирішувати МВС та НПУ. Через обстріли ми втрачаємо багато транспорту. За війну це вже 150 автомобілей. У першу чергу необхідним забезпечуються поліцейські на прифронтових територіях», - повідомив Володимир Тимошко.

Ще однією проблемою є те, що росіяни цілеспрямовано завдають ракетні удари по підрозділах поліції. На сьогодні 13 відділків не функціонують. Як альтернатива, пересувні пункти поліції, які забезпечені генераторами, в яких облаштовані робочі місця. Наразі на Харківщині їх три.

Керівниця операційного департаменту КМЄС Лін Шихан підкреслила, що ЄС зацікавлений у встановленні верховенства права на деокупованих територіях, розслідування воєнних злочинів.

“КМЕС планує реалізувати пілотний проєкт в Ізюмі та Миколаївській області. Ми побачили готовність українських колег разом працювати”, - зазначила Лін Шихан.

Керівник поліції Харківщини запевнив, що харківська поліція готова поділитися своїм досвідом роботи під час ведення бойових дій з європейськими колегами.

“Україна - це частина Європи. І дуже скоро буде не 27 країн-членів ЄС, а 28. Ми всією своєю роботою доводимо, що Україна не росія, ми з повагою ставимося до своїх і міжнародних законів”, - зазначив Володимир Тимошко.

Очільник харківської поліції подякував європейським партнерам за включення до пілотного проєкту саме міста Ізюм та гарантував всебічну підтримку в реалізації всіх планів.

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux