Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Більш ніж півтори тисячі злочинів на Харківщині розкриті завдяки інформаційній службі поліції – Сергій Човпан
Опубліковано 17 січня 2022 року о 12:10

На цьому наголосив заступник начальника ГУНП в Харківській області під час підсумкової наради за участю підрозділів інформаційно-аналітичної підтримки поліції.

Учасники заходу підбили підсумки роботи інформаційно-аналітичних підрозділів за минулий рік, визначили основні позитивні результати роботи підрозділів Національної поліції, які вдалось досягнути  завдяки належному інформаційно-аналітичному забезпеченню. Також провели ґрунтовну «роботу над помилками», що мали місце в організації окремих напрямків діяльності.

Пріоритетом у розвитку інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності поліції на 2022 рік керівництвом Національної поліції визначено подальшу розбудову системи відеоспостереження з потужною аналітичною складовою та її інтеграцію з уже існуючими комунальними і приватними системами задля поетапної побудови загальнонаціональної системи «Безпечна держава». Не залишаться без уваги також напрямки розширення можливостей формування та використання наявних дактилоскопічних обліків та цифровізації службової діяльності, зокрема інтеграції розшукових обліків Національної поліції з відомостями реєстрів боржників Міністерства юстиції та реєстрами транспортних засобів та власників зброї МВС України.

Зазначені інструменти боротьби з порушеннями Закону та відновлення правопорядку вже дають суттєві результати. Лише впродовж кількох останніх місяців за допомогою аналітичних систем відеоспостереження розкрито ряд резонансних злочинів, учинених з використанням автотранспорту в містах Києві та Дніпрі. Із застосуванням новітніх методів обробки дактилоскопічної інформації встановлено реальні анкетні дані близько сотні осіб, які при затриманні назвалися іншими іменами, а в ході реалізації пілотного проєкту інформаційно-аналітичної взаємодії підрозділів Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України та Національної поліції, у якому, до речі, бере участь і Харківщина, суттєво полегшується робота державних виконавців з боржниками та транспортними засобами, на які накладено арешт чи інші обмеження.

- Досягнуті результати стали можливі значною мірою і завдяки інформаційній службі поліції Харківщини, – зазначив на нараді з підведення підсумків роботи інформаційно-аналітичних підрозділів обласного рівня заступник керівника ГУНП в Харківській області Сергій Човпан.

Від імені керівництва обласного главку поліції Сергій Човпан відмітив високий рівень організації інформаційно-аналітичної роботи у підрозділах ГУНП, суттєве напрацювання у напрямку розвитку систем відеоспостереження й відеоаналітики у співпраці поліції з підрозділами Державної виконавчої служби Харківщини, а також націлив весь особовий склад інформаційної служби області на забезпечення належної якості формування всіх наявних обліків задля підвищення ефективності їх використання у боротьбі з правопорушеннями.

- Я переконаний, що найкращою винагородою за чітку працю підрозділу Харківщини є розкриття й розслідування за їх безпосередньої участі більш ніж півтори тисячі злочинів, - відзначив Сергій Човпан.

За традицією найкращих працівників інформаційної служби апарату ГУНП та територіальних підрозділів відзначили грамотами та подяками керівництва ГУНП.

 

 

Відділ комунікації поліції Харківської області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux