Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Харківщині поліцейські протидіють незаконному обігу спиртних напоїв та тютюнових виробів
Опубліковано 08 вересня 2021 року о 13:24

Під час профілактичних рейдів працівники поліції перевіряють об’єкти торгівлі на наявність ліцензії на продаж алкоголю та цигарок.

Понад 100 літрів алкоголю, який реалізовувався без ліцензії, виявили правоохоронці у Красноградському районі. Усього вилучено 224 пляшки алкогольних напоїв. За фактом порушення поліцейські склали  адміністративний протокол за ч. 1 ст. 156 (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 3400 до 10200 гривень з конфіскацією предметів торгівлі та виручки, одержаної від продажу предметів торгівлі.

Аналогічне правопорушення виявили під час відпрацювання території дільничні офіцери відділу поліції №1 Чугуївського районного управління поліції.  Поліцейські вилучили з торговельної точки 10 пляшок алкогольних напоїв. Відносно власниці закладу поліцейські склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 156 КУпАП. Матеріал направлений до суду для прийняття рішення.

В одній з крамниць у місті Лозова працівники поліції виявили та задокументували факт продажу алкогольних напоїв без дозвільних документів. У відношенні правопорушника складений протокол за ст. 156 КУпАП.

Під час проведення рейдів у Новобаварському районі Харкова дільничні офіцери поліції відділу поліції № 1 Харківського райуправління поліції № 3 ГУНП в Харківській області виявили об’єкти, які реалізовували алкогольні напої з порушеннями. Поліцейські вилучили 93 літри алкогольних напоїв і склали протоколи за ст. 156 та ст. 164 (порушення порядку провадження господарської діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

В ході профілактичних заходів на території міста Первомайського  працівники відділення поліції №1 Лозівського районного відділу поліції  виявили незаконну торгівлю тютюновими виробами. Жодних дозвільних  документів на їх продаж продавчиня не мала. Поліцейські вилучили 2641 пачку цигарок. На даний час вирішується питання про притягнення порушниці до адміністративної відповідальності.

Боротьба з порушеннями у сфері торгівлі триває на постійній основі,  поліцейські і надалі перевірятимуть заклади щодо дотримання норм чинного законодавства.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux