Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Поліцейські Харківщини зареєстрували 24 повідомлення про порушення виборчого законодавства
Опубліковано 29 вересня 2020 року о 14:49

Відповідні заяви надійшли до територіальних відділів та відділень поліції. На даний час слідчими відкриті 3 кримінальні провадження за ч. 1 і 2 ст. 296 (хуліганство) і одне - за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялось раніше, слідчим Куп’янського відділу поліції проводиться досудове розслідування за фактом хуліганських дій відносно волонтерів однієї з політичних партій. 15 вересня 34-річний мешканець смт Ківшарівка Харківської області в стані алкогольного сп’яніння нецензурно висловлювався у бік громадян та пошкодив агітаційну палатку. Чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

У Слобідському відділі поліції триває розслідування кримінального провадження за фактом звернення 36-річного чоловіка. Він повідомив про те, що на проспекті Гагаріна, 43 невідомі облили бензином агітаційну палатку.

27 вересня до Слобідського відділу поліції звернулась харків’янка, яка повідомила, що об 11:40 по проспекту Гагаріна, 117 близько десятка невідомих осіб порізали агітаційний стенд політичної партії. Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 4 років.

Того ж дня близько 14:05 до Чугуївського відділу поліції надійшла заява від місцевого мешканця про те, що 62-річна жінка за грошову винагороду подала себе двійником до списків кандидатів на вибори голови Чугуївської ОТГ. Крім цього, чоловік зазначив, що жінка один раз вже була видалена зі списків кандидатів за неправдиві дані щодо свого місця реєстрації, однак подала свою кандидатуру знову та вказала місце своєї реєстрації за неіснуючою адресою.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

 

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux