Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Харківська поліція готова до забезпечення належного правопорядку під час проведення другого туру виборів Президента України
Опубліковано 17 квітня 2019 року о 14:22

Про це під час брифінгу у Харківській обласній державній адміністрації повідомив начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області Сергій Бірбасов.

За його словами, станом на 16 квітня до підрозділів ГУНП в Харківській області надійшло 432 заяви та повідомлення, пов’язані із виборами Президента України. Вся інформація внесена до Журналів єдиного обліку підрозділів ГУНП.

Після першого туру виборів Президента України слідчими ГУНП в Харківській області було зареєстровано 2 кримінальних провадження. Загалом за період проведення в Україні президентської виборчої кампанії 2019 року слідчими підрозділами ГУНП в Харківській області зареєстровано в ЄРДР 26 кримінальних проваджень, у т.ч. 2 - за ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) та 6 - за ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму) Кримінального кодексу України та іншими фактами.

Крім цього з початку виборів Президента України оголошено дві підозри у Богодухівському ВП за фактом  крадіжки агітаційного кубу та одна - Шевченківськім ВП за фактом крадіжки стільця та столу з агітаційного намету кандидата в Президенти України. Обидва кримінальних провадження закінчені та направлені до суду з обвинувальними актами.

Начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Харківській області Сергій Бірбасов зазначив, що 21 квітня відбудеться голосування у другому турі виборів на пост Президента України. На території Харківської області створено 14 окружних виборчих комісій та 1681 територіальна виборча дільниця.

- За проведеними розрахунками сил і засобів, для забезпечення охорони публічного порядку на виборчих дільницях та в місцях розташування окружних і територіальних виборчих комісій планується залучити близько 9 тисяч працівників правоохоронних органів - співробітників поліції, підрозділів ДСНС, Нацгвардії та курсантів вишів, - розповів Сергій Бірбасов. - На кожній виборчий дільниці також буде нести службу працівник з числа підрозділів ДСНС. Для реагування на повідомлення про виявлення вибухонебезпечних пристроїв та речовин, а також для обстеження ОВК і ДВК створено 9 спільних груп вибухотехників.

У день виборів для здійснення спільного патрулювання на вулицях та в інших громадських місцях будуть залучені додатково працівники поліції УПП та військовослужбовці НГУ.

Окрім забезпечення публічного порядку, на органи внутрішніх справ покладається охорона виборчих бюлетенів та іншої виборчої документації у приміщеннях виборчих комісій та під час їх перевезення членами виборчих комісій

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux