Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Станом на 11:00 годину поліцейські Харківщини зареєстрували 13 повідомлень про порушення виборчого процесу
Опубліковано 31 березня 2019 року о 11:39

Відповідна інформація надійшла до Київського, Шевченківського, Слобідського, Зміївського та Харківського відділів поліції.

Так, о 9:30 до Київського відділу поліції надійшло повідомлення про порушення на виборчій дільниці, розташованій по вулиці Гастелло. 28-річний чоловік, знаходячись у кабінці для голосування, сфотографував свій бюлетень. Порушення помітив наглядач і сповістив про це голову дільничної виборчої комісії. На місце події прибула слідчо-оперативна група, які опитали порушника та свідків події.

Два аналогічних порушення виявлено у Шевченківському районі міста. Також до поліції звернувся чоловік, зі слів якого невідомий проголосував замість нього. На іншій дільниці громадянин пошкодив власний бюлетень.

     У Слобідському районі на виборчій дільниці до поліції звернулись офіційні спостерігачі від кандидатів на пост Президента України з інформацією про те, що один з виборців здійснює відео зйомку на виборчій дільниці та нібито знімав бюлетені. В ході первинної перевірки було встановлено, що 45-річний громадянин здійснював фіксацію на свій телефон загального виборчого процесу, що не є порушенням Закону України «Про вибори Президента України».

         Даний факт зареєстрований у Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень Слобідського ВП.

         До Зміївського відділу поліції надійшло три повідомлення, пов’язаних із порушенням виборчого процесу. Так, одна з дільниць на території району вчасно не розпочала свою роботу у зв’язку з тим, що дільнична виборча комісія не вклала вчасно контрольні листки в скриньки для голосування.

Також, до Зміївського відділу поліції надійшло повідомлення від чоловіка про те, що на виборчій дільниці відсутні спостерігачі. Крім того, заявник повідомив, що він не отримав запрошення для голосування.

На виборчій дільниці в селищі Слобожанське, довірена особа кандидата в Президенти України скаржиться на незаконне включення до списку виборців. На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

         Ситуаційний центр Головного управління Національної поліції в Харківській області цілодобово фіксує та перевіряє усі повідомлення, які надходять на лінію 102, а також виявляються у відкритих джерелах. За усіма зверненнями проводиться ретельна перевірка.     

Відділ комунікації поліції Харківської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux